Dobry den,
obraciam sa na vas pretoze si neviem dat rady s mojou chorobou, ktora trva uz pomaly mesiac a dufam, ze mi niekto da aspon ciastocne odpovede na moje otazky.
Prvy krat som zasla k doktorovi s bolestou v hrdle a celkovou slabostou - predpisal mi Augmentin, po ktorom som po 7 dnoch dostala alergiu. Dalsi tyzden som stravila branim Aerius-u na zmiernenie vyrazok, ktore mi po brani tychto antibiotik vznikli. Kedze som nebola uplne doliecena tak som o 2 tyzdne na to dotala silny kasel a horucku (asi 37,6)- na pohotovosti mi predpisali Fromilid uno. Kasel sa mi trochu upravil no stale som sa necitila uplne fit. Moj dosktor mi preto este predpisal Sumamed a Erdomed no stale mam zvysenu teplotu 37- 37,2 a taky zvlasny pocit na hrudniku.
Uz zacinam byt zufala, pretoze mesiac len lezat a stale mat zvysenu teplotu vobec nie je prijemne.
Zacinam mat aj pochybnosti o celej liecbe, ci nemozem mat nejake virusove ochorenie, ked ani po 3 antibiotikach sa necitim uplne dobre.
Vie mi prosim niekto poradit co robit?
Vopre dakujem
Mesiac chora
Vyšetrenie na iné patogény dáva zmysel, mohla by to byť aj candida.
Zatiaľ, kým vyšetrenia niečo zistia, skús pridať vitamín C, ak máš v poriadku obličky, metabolizmus železa a medi, a netrpíš deficitom G6PD.
Ak by to bol vírus, mohol by dobre zareagovať aj na tolerančnú liečbu: skús 3 gramy každú pol hodinu, a keby sa dostavila redšia stolica, prejdi na dávkovanie každé 2 hodiny. Ak to zaberie, mala by si veľmi rýchlo pocítiť zmenu k lepšiemu.
Treba použiť prípravok bez chemických farbív a konzervantov. Dobrá je prášková kyselina askorbová, buď objednaná cez lekáreň, alebo z DM drogérie. Dlhodobo je lepší minerálny askorbát (dá sa objednať cez badatel.sk - doplnky).
Pozri si poslednú kapitolu (Rýchlokurz) rizikaockovania.sk
Popri vitamíne C je dobré zvýšiť aj príjem selénu (počas choroby aj 200ug), vitamínu D (kľudne 10000IU denne), B-komplex (najlepšie prírodný, napr. pangamín), zinok.
Skus sa dat vysetrit na mononukleozu.