Potrebujem sa dozvediet
-kde a ci mam narok na info ohladne suseda, ci ma povolenie na nadstavbu domu
a tiez ci ho ma skolaudovany
-dalej potrebujem vediet aka musi byt vzdialenost-odstup napr. hospodarskej budovy(ci tak nejak sa to vola?) na dvore suseda od naseho domu. viem ze je to niekde nejak zakotvene(zakon?), ale neviem kde a kolko to ma byt.
-este by som potrebovala vediet kde alebo ako sa da zistit, odkedy ta hosp. budova stoji-teda kedy bola postavena a ci je dolezite ze kedy bola realne postavena, alebo kedy bola zapisana? to koli tomu zakonu co urcuje odstup budov od seba, pretoze tie starsie myslim mali zakotvene ze mozu byt nalepene ale uz novsie musia mat dodrzany urcity odstup-kolko, to neviem a tiez neviem ako stara ta budova je a podla coho sa urcuje jej vek, kedze ju dostavovali a pristavovali.
Pomozte mi prosim
Povolenia - stavba
Na kazdu stavbu ktora sa realizuje musi mat povolenie teraz ti neviem povedat podrobnosti to by vedel podrobne manzel ale nie je doma.Ale mi ked sme isli robit garaz museli sme mat povolenie a 4 metrovy odstup od suseda . Ale ked stavia dom musi mat suhlas suseda.a kludne chod na obecny urad a tam im to povedz musia ti povedat ci ma na to povolenie,ale aj ked nema nic proti tomu nezmozes lebo dostane len financnu pokutu.
na nadstavbu treba stavebne povolenie? nestaci ohlaska?
oni -teda ich dom je od nas vzdialeny cez cely jeho dvor a ten dvor s nami susedi no a vo dvore maju tu hosp. budovu-asi garaz a bejaku letnu kuchynu , fakt neviem a to je asi tak max. meter od nasho domu, pricom nam vlhnu mury,lebo tam zateka a neda sa tam ani dostat-podrezat ci podpilit...
takze aj na ten dom co nie je tesne pri nas, ale u neho vo dvore ktory s nami susedim, musi mat nas suhlas???
Su my na obecnom urade POVINNY poskytnut informacie ohladne susedovych stavieb a povoleni a datumov?
prosim, potrebujem to vediet, u nas na obecnom niesu moc ochotni, radsej zatlkaju alebo sami nevedia poriadne, ci sa im to nechce riesit
A este cosi ked ide robit nadstavbu musi mat na to stavebnepovolenie a tym padom aj vas suhlas .Neviem kde byvas v meste ci na dedine ale j od toho vela zalezi.Napr.nasa starostka na nas z vysoka kasle.
Ahoj PASCI no vidim ze ty mas takeho isteho suseda ako ja .Mi sme pred 4 rokmy stavali tak viem ze vzdialenost od suseda musis mat 4 metre.No moj sused ma tiez postvenu tesne v mojom plote garaz ,nemozme robit ohradu bola som na obecnom urade tam zistili ze nema na to stavebne povolenie ,dostal pokutu 5000sk a tim to je vybavene.Neviem ci tvoj sused aj v tej hospodarskej budove nieco chova moj sused holuby ,potkanov a kuny.Tak si vies predtavit ako tu zijeme a zakon!?!? Ten hovori ze musi byt od nasho plota 4 metre a vlastne aj je .Tak ze ani mi nevieme kde sa este mame obratit o pomoc.Mas problemy s tym susedom?
Bohuzial poradit neviem, ale myslim ze ked sa spytas na Krajskom stavebnom urade tak ti tie otazky zodpovedaju a pripadne aj daju odpovede,ak je to mozne. A tieto veci zistis jedine cez stavebny urad.