ahojte, mate niekto skusenosti s nocnymi morami pocas brania Euthyroxu? Dakujem
Euthyrox a nocne mory
Ahoj. Daj si spraviť pečeňové a obličkové testy.
Ja beriem eutirox uz 17 rokov a neustale mi zvysuju davku ;-((
Moja vaha stale rastie. Momntalne mam 175 eutirox, moj spanok trva max 4,5hodiny a potom sa prebudim ze som vyspata ale po hodine sa mi chce opat spat ... mam narazove potenie, bolesti hlavy a menstruacia mi uplne hapruje, busenie srdca ma budi v noci .. Nahlasila som to lekarke a ona mi povedala ze ked som rapidne neschudla tak ze to nic nie je a ze som spravne nadstavena. No tak sme sa dohli ze pokial sa to nezmeni do 3 mesiacov tak mi spravi hlbsie krvne testy a tak cakam ;-)
Aj ja beriem Euthyrox obdeň 50 a 75, mala som uzol na štítnej žľaze, tak mi polovicu zobrali. Vtedy mi lekárka povedala, že ten Euthyrox ma chráni pred ďalšími uzlami, cystami atď. PPravidelne chodím na kontrolu, zoberú mi krv a podľa toho vedia či mi sedí tá dávka. Zatiaľ asi ano, ale neviem prečo teda tiež mám blbí spánok ako aj včera zaspala som normále po 3 hodinách som bola vyspatá. A niekedy zase hneď ako zaspím zobudím sa s takým čudným pocitom ako keby mi srdce silno búšilo.Ale nočné mory našťastie nemám.
o tvojich problemoch vie endokrinolog?
...ja len aby si niekto nemyslel nemozem spat preto, lebo sedim do tretej za pc. To nieje pravda, sedim tu preto lebo od jedenastej som sa prevalovala v posteli a tzila po spanku. som tu len vimocne, niesom pc maniak, lepsie su knihy.
Dobry vecer, alebo teda skor noc. uzivam euthyrox 25 asi rok. Od tej doby trpim nespavostou,som slaba a bez enegie. schudla som cca 5 kg co je pri 168cm a povodnych 53kg vela.mohol by mi prosim niekto poradit ako si mam zlepsit spanok?myslim ze vsetky ostatne problemy sa potom vyriesia same.dakujem za odpoved. ak by som mohla poprosit,prosim vas napiste mi na moj nick na pokeci 63mandy63.este raz dakujem.
Ahojte, ako tu čítam vaše postrehy, tak normálne som zhrozená, minulý rok som začala brat Euthyrox, najnižšiu dávku, pretože som mala jednorazovo zlé výsledky. Tie krvné výsledky sa mi upravili už pred užívaním Euthyroxu, no endokrinologička mi ho nasadila (!!!!), po polroku užívania, keď som bola hrozne agresívnejšia a prepadali ma nenormálne myšlienky, keď som chcela zaútočiť na poštárku, lebo jej padlo pero, mi to pripadalo čudné, hrozne som sa potila,najmä na tvári počas každodenných úkonov ako napríklad krájanie mäsa.. išla som na kontrolu, vysadila mi ho, že to bolo asi len spôsobené stresom, že som mala takéto výsledky. zhrozila som sa, keď som si prečítala, že Euthyrox sa bije s HAK, moja endo vedela, že ju beriem, nepovedala, že ju mam vysadiť ani nič podobné. od tej doby som pribrala cca 10 kg, HAK beriem doteraz, uvažujem o vysadení. neviete čo s tým? nemám pocit, že by som sa prejedala, skôr mám pocit, že som zavodnená...
dakujem za prispevky ... moja endokrinologicka mi povedala, ze HAK mozem dalej brat, ze to nema ziadny vplyv ... (neberiem vsak uz ani tu) ono sa neda vzdy "dobre" zariadit sa podla lekarov. Uz podla vlastnej skusenosti som zazila zanedbanie starostlivosti u 2 lekarov. Preto je fajn, ze taketo stranky existuju a mozeme ziskat aspon realnejsi obraz problemov - ktore mame, ale lekari to posudzuju i tak len podla seba, alebo podla toho, co sa ucili a nic ine nepripustaju, cest vynimkam. Vela zdravia prajem vsetkym :)
uzivam euthyrox 125,uz 5 rokov,s nicim podobnym ako nocne mory som sa nestretla.
beriem euthyroxu vyssie davky a nocne mory nemavam, len ho treba brat rano, ked si tu tabletku rano zabudnem dat, popoludni si ju prave kvoli spokojnemu spanku uz nedavam