Ako sa prejavuje skracovanie krčka maternice..a otváranie v tehotenstve

Sima121

Ahojte viete mi poradiť už posledná 2 dni pociťujem bolesti v podbrušku,,,,hlavne v tedy ked dlhšie sedím,,, potom mám problém poriadne to rozchodiť,,,, môže to znamenať predčasný pôrod???ďakujem,,

aknitka

neboj určite bude všetko v poriadku. vieš koľkokrát som sa bála ja? aj vtedy keď ma hospitalizovali tak som šla na urgent zbytočne. len oni ma pre istotu nechali tam. ale v tú chvíľu mi to tak neprišlo.
držím palce aby bolo všetko OK. už len 14 týždňov a drobček bude vonku :-)).

aknitka

a v ktorom si týždni? no neviem či je to pravda, že by sa krčok nemal často pozerať, ale ja som v 27 - 29 tt ležala v nemmocnici a tam nás pozerali každý deň a môj stav to nijako neovplyvnilo. vždy boli veľmi jemní pri vyšetrovaní.

mlp

si zlatá,,,dnes som bola za gynekologom..kvôli bolestiam,,tie prestali a začalo to teraz s tým krčkom pre zmenu,,
a tiež mi povedal, že není dobre krček stále pozerať
možno za ním ešte zajdem zajtra

aknitka

tak sa zober a choď. povedz čo ťa trápi, pozrú ťa a budeš spokojnejšia. oni sú na budúce mamičky zvyknutí, že sa občas obávame zbytočne :-)).

aknitka

ak sa cítiš neisto a máš pocit že sa ti uľaví keď ťa prezrie lekár choď na urgent. moja sestra "stresovala" ku koncu tehotenstva skoro každý deň a na urgente jej povedali, že radšej 1OOkrát zbytočne ako raz neskoro.

mlp

jujky..aknitka, bolesti ma už netrápia,,ale dnes mi skoro celý deň čosi tlačí na krček-akokeby mi ho ťahalo čosi von, také lupkanie