Ahojte, dokázali by ste si adoptovať dieťa?
Adopcia
ja by som si chcela v buducnosti strasne adoptovat maleho ciernoska.no bohuzial nie je to take lahke, a vlastne ani neviem ci to je vobec mozna. pocula som ze jedna si doniesla domov na slovensko dietatko z afriky ked malo rok, tak ale ktovie ake znamosti alebo co je k tomu potrebne.ak by ste o tom nieco vedeli potesili by ste :-)
určite ano, deti su nevinne, zlate, mile... akoze aky problem? ze ma inu krv? nechcela by som byt v kozi dietata, ktory je v domove a mat pocit, ze ho nikto nechce.
*bielymi - sorry za chybu
Je urcite rozdiel v pojmoch, CI by si si vedel/chcel dieta adoptovat a CI by si si ho vobec adoptoval.
Lebo na tuto otazku, ti 80% ludi snad povie ano. Ale v praxi to uskutocni mizive percento ludi -preco? (ak neratam tych, ktori si dietky adoptuju, lebo nemozu mat vlastne, alebo z roznych zdr.dovodov atd).
Ja by som ti tiez na tuto otazku odpovedala "ano". Ked som bola mladsia, konkretne tinedzerka, tak som si stale chcela adoptovat hluchoneme dietatko dokonca, vela som nad tym uvazovala, ze az budem starsia (mozno v strednych rokoch), tak to aj uskutocnim, alebo si vezmem aspon ine dietatko z detskeho domova.
Ktovie, mozno tomu raz tak aj bude, ale mimo toho by som urcite chcela 2 vlastne dietky. Ono to nie je iba tak, ze chcem, lebo je to velke a dolezite rozhodnutie, ktore po adopcii snad uz ani nejde zvratit spat. Ked sa mi nebude pacit, zmeni spravanie, nebude sa dat vychovat, vyskytnu sa problemy nevies ho vratit spat ako nejaku babiku. A keby nedajboze boli naozaj taketo problemy, hlavou by ti mohlo vrtat prave to, co boli zac jeho rodicia a ci nie to su dovody jeho spravania.
Takze prave v tomto zmysle suhlasim s Neskou, geny su HLAVNYM a velkym panom.
Neadoptovala by som si romske dieta, poviem otvorene. A to naozaj nehadzem do vreca vsetkych romov, pretoze viem, ze su taki, od ktorych by si este aj "bieli" mohli brat priklad. Poznam takych. Ale asi nemozete vediet dopredu, co za romske dietatko je to, takze preto.
Konkretne s romskou adopciou viem aj o jednom pripade, kde chlapec bol od malicka vychovavany adoptivnymi bielimi rodicmi, skoleny, lubeny, v cistote a ked dospel, odstahoval sa do romskej osady!! Dodnes tam zije, ako najvacsi spinavy cigan. Preco? Niekolko generacne geny nezmenis.
Ja, keby som mala vela penazi, tak by som si to hluchoneme dietatko raz ozaj vzala, pretoze to potrebuje specialne skoly, viac casu a pod. Tam su rozhodujuce aj financie.
Samozrejme, aj pri ostatnych, ale pri beznom dietatku to ide predsa len lahsie.
Ale ved to ta nemusi hnevat,ked ti da niekto minusko.Aj to minus ma nejaku vyhodu.Na tom nic nie je,ked sa niekomu nezda tvoj nazor.
Niekto mi jedno venoval, ale uz je prec.
A kde mas ake minuska?
Ako vidim, uprimnost sa nevyplaca. Ibaze adopcia nie je zdaleka len o laske a financiach. Odporucam si precitat knihy, ktore napisali rodicia adoptovanych deti a prestudovat co-to o genoch a psychologii, potom mi nebudete stahovat body za nazor.
Ja ak by som chcela,musela by som poznat rodicov.A uprimne?Asi by som neriskovala.
Keby to bola zuzic tak hned :DDDDD