Je tu niekto vôbec, čo ešte nespí, či to tu zasa len ja tak dlho buntoším? A prečo ešte teda nespíte ak nespíte? ((-:
Prečo ešte nespíte?
Laurina - dufam ze nechudnes pre to aby "okolie" (hovorilo, myslelo, cokolvek) :)
respektive, nehovorim ze chunutie je zle, ani to ze tlstnutie je dobre, avsak treba najst idealny pomer "cena/vykon" :D (to mam z pocitacov, rozmyslam ako by som to nahradil v tomto pripade :) )
jednoducho, ak je mat (priklad) 100 kg vela, pretoze modelky maju 90 kg, avsak cena za 100 kg je taka, ze jem to co chcem, kedy chcem, a mam pohyb v prirodzenom mnozste, naopak cena za 90 kg je taka, ze musim jest len to co mi trener povie, musim sa pohybovat nadpriemerne vela, az za moj komfort zone a to len preto, aby mi na facebooku davali +Like a len preto, aby sa pacila nejakemu muzovi, tak to je nedobry obchod.
Lebo casom to bremeno za tych 90 kg sa uz nebude dat uniest, nebude to zvladnutelne a cena bude privysoka, potom sa to zoberie spat na 100 az 105 kg a okolie si povie, nuz, ta uz nie je modelka, ideme k dalsej...
To je ako s opalovanim. Exoticka "sexy" karibska farba.. no fajn, ale za tu cenu, ze v 30tke zaklope rakovina koze na dvere, ved len raz, ale potom aj druhy krat, atd..
Ja tomu hovorim "rychlost zitia"
Clovek ma len obmezeny pocet rokov/casu.
Teraz (kedze v poslednom case som o tom tu pisal viac nez dost) mi napadlo taketo prirovnanie:
Mame auto :D
Mame rovnu cestu, nekonecne dlhu.
Mame plnu nadrz.
Vyrobca uvadza, ze pri 92km/h je spotreba najnizsia.
Avsak nase auto je schopne ist aj 250km/h
Co myslite, kto dojde dalej? Spotreba s rychlostou EXPONENCIONALNE ide hore (hlavne nad 170, ale to je uz jedno, cisla su fiktvne, len pre predstavu)
Moja pointa je, ze ten kto zije rychlostou 3x vyssou ako je odporucana, dojde mu stava tak skoro, ze toho MOZE (ale nemusi) LUTOVAT..
Priklad: opaluje sa ako sialeny, v 35 ma kozu nauhol znicenu.
Priklad: pije ako taba, pecen mu zhori v 35
Priklad: sportuje ako blazon... zije do 35 | dostal VIP kartu od KFC - zije do 35
atd atd
avsak, ak by si vzdy ukusol zo zivota len trochu, zil by do >35 - pravdepodobne do ~55.
Avsak obzvlast mladi ludia ziju 3x rychlejsie... A mozno ani neziju, len si myslia ze ziju tak rychlo, ale nicit sa nicia. (Tj. preferuju zabavu ktora je zabava len preto, lebo media povedali, ale v realite, existuje podobna zabava a stoji 2x menej, tj, rychlost ~1x )
Cize otazka znie:
Je lepsie zit 15 rokov na rychlosti 3, alebo 35 rokov na rychlosti 1 ?
(neviem ci je vhodne to takto ocislovat, kedze to sa neda, ale len taka myslienka, priblizne hodnoty :) )
joj, baby, nebodaj nejaké diety plánujete.... dajte pokoj, pekne sa napapajte a bude (:
p.s.: e.coli nie je potvrdené, že je zo zeleniny.... a najhoršie na tom je, že nemajú ani šajnu z čoho by to mohlo byť... /-:
laurina, prosim ta nechudni uz... ja som mala na vysku 166cm 51 kg, a viem ze teraz mam uz viac, asi teda, lebo 4ty den normalne jem.. musim... totizto aj ja som skoncila ako poniektore slecny tuna.... anorexia.. zaciatok.. a idem sa z toho dostat.. a sama od seba,, bez liecenia...
drzim ti palce.... ale teraz uz sa pozeram realnejsie na tie cisla.... nechudni.. skoncis ako ja...