Prečo ešte nespíte?

0mega

No pointa zivota je prezit :D A nemienim zdochnut pre ignoranciu 99% "my sme 99%" atd.. patril som medzi ludi, co este pred 2000 kritizovali euro, ak som niekomu povedal, ze euro nikdy nema sancu na uspech a ze ti co ho zakladali o tom dobre vedeli.. (nemoznost spoluprace ako V USD), tak sa len rehnii.. A viete ako dlho suv EURozone Greci? Chudaci Estonci, vojst do Shitzony 1.1.11 , no smola.. to je ako nalozit naklad do polopotopenej lode.. :D

*inko

omega, ty si jasný lost :DD

no veď práve, možno sú to znovu ďalšie a ďalšie bubliny či už na zlate alebo striebre...
ale inak ten CHF nemusí byť zlá voľba..berie sa ako bezpečná mena hlavne v časoch hosp. poklesov, vtedy dosť posilňuje a naopak je to, keď sa ekonomikám darí...teda..aspoň tak to bývalo, naposledy som švaj. frank okukávala asi tak pred trištvrte rokom, vtedy platilo to čo som písala, ako je to teraz a ako to bude to ani pánbožko netuší :)

uuuuh... mala by som sa pustiť do ďalšej seminárky... Tak teda Fannie Mae, Freddie Mac poďme na to

0mega

Ako ochranu som myslel ochranu jednotlivca. I ked je to ako uhasid dom zahradnou hadickou na polievanie :D cize prakticky takmer urcite nemozne. No nemieim svojich 14 pracovnych rokov vymazat len tak, cize snazim sa preniest co najviac "do noveho systemu" (tj. ak padne euro, na novu menu) - mozno drahe kovy ako zlato, platina, striebro by boli fajn, lenze neviem ci to nie je tiez len bublina :) Mozno ine meny, ale USD neverim, a CHF si tlacia uz ako USD, cize tiez padla dovera v to.. Pozemky, domy, byty atd su sice fajn, ale tam treba daleko viac penazi, ako ja planujem "preniest do noveho systemu" :D a vyvlastnenie je tiez velmi neprijemna vec. Dalsia vec je vzdelanie - myslim ze to najcennejsie co mi nikto nikdy nemoze zobrat, lenze to trva roky.. Mohol somsa vyucit ako medic, ci nieco take, uz by som nemal strach pred buducnostou :)

*inko

Švajčiarov mám rada, vyzerajú to byť šikovní týpci :)
ale kam by si len odchádzal..hádam nechceš zdupkať :D
Slovákom treba byť v dobrom aj zlom:)

0mega

Prave sme sa vcera s ta3 bavili, ze by nebolo odveci odist do Australie :)

Pri: "Odíde Švajčiarsko zo Schengenu?" to vyzera celkom realne. Svajciari maju aspon trochu rozum, tim drzim palcem ale ...

Asi napisem ta3 spravu, nech ma caka na letisku :D kym nezatvoria hranice..

*inko

ani nie že čo odporúčal ako ochranu pre krízou, tá tu už je dlho predlho, tu už ťažko hovoriť o nejakej ochrane..
ono sa to ťahá od marca 2000, keď praskla dot.com bublina na trhu informačných technológií ( alebo dokonca ešte skôr, odkedy nie sú peniaze kryté ničím)
skôr hladal jej príčiny... o riešeniach ťažko hovoriť, je to jeden veľký bludný kruh
tak ale hlavná myšlienka bola nezadlžovať sa..asi klasika :D v podstate nepovedal nič nové... ale aj tak som z neho mala hlavu ako balón

inak, toho pána som mala na obhajobách na štátniciach minulý rok :D skoro ma porazilo keď som ho uvidela sedieť v komisii, ani som rozprávať nechcela, a potom ma posmelil a všetko už šlo jedna báseň :DD

*inko

omega..čo sa týka eurovalu, včera som mala prednášku s doc. Stanekom, známym to pánom zo Slov. akadémie vied...a zobralo mi to pár rokov života :)
vysal z nás tam sediacich všetko dobré a pripravil na krutú realitu do budúcna