Moja priatelka chodila predo mnou iba s jednym chlapcom s ktorym sa aj prvykrat milovala. Viem ,ze snivala o tom,ze s nim bude navzdy,ale on ju nechal a ona to brala dost tazko. Po asi roku sa dala dokopy so mnou a sme uz spolu rok. Viem,ze ma velmi lubi ,ale viem,ze nieco citi aj k nemu. Neviem preco,ale mna to trapi,ze ja nie som jej prvy, pokial by to bolo dievca s ktorym sa chcem vyspat tak by to bolo ok.Ale ja s nou chcem zit a neviem ci sa s tym budem vediet vyrovnat. Navyse,ked aj dva roky po rozchode je s nim stale v kontakte. Ked sa s nou chce rozpravat on tak ona je hned ochotna,ale ked nema naladu on tak sa s nou nebavi a ju to stve. Myslite si ,ze ho stale miluje,koli tomu,ze bol jej prvy? A preco mi potom hovori,ze chce byt so mnou?Stve ma to,ze sa s nim bavi. Ma to vobec zmysel byt s nou, aj ked ju lubim,ale neviem,ci ho niekedy pusti z hlavy?
Stve ma,ze nie som jej prvy
Ahojky. Moj priatel mal predomnou myslim, ze 8 dievcat. S 1 mal seriozny vztah a to bola ta prva. S kazdou no najma so svojou prvou udrzuje kontakt a maju stale fajn vztah. Mne sa paci, ze to nie je chrapun a ze za to, ze im to nevyslo, tak sa ohovoraju a obchadzaju, ked boli tak dlho spolu a bolo im dobre. Ja som si vedoma, ze teraz je SO MNOU aj ked ich ma tiez rad, no mna miluje.
Tvoja priatelka moze a asi aj ma stale rada svojho byvaleho. A to je pochopitelne, ked s nim bola a aj vtedy ho milovala. No je s tebou. Mozno by som sa jej spytala, ze ci chce byt naozaj so mnou a ci ma lubi, lebo sa citim neista. Na tom nie je nic zle. No ak ju milujes a chces ju opustit, lebo ta kmasa ta neistota a nic pre to neurobis, tak je to podla mna trosku skoda. Ved ona koniec koncov za svoje sympatie k tebe ci k nemu nemoze.
A ona je tvoja prvá?Ak ťa to tak štve, a to že dolieza za bývalým je trebal len vydiskutovať alebo jej daj priamu otázku ktorého z vás chce,a ak sa rozhodne pre teba, tak nech svoje kontakty s ním obmedzí na minimum alebo úplne.
Ja si tiež myslím že jej na nom asi záleží viac ako by malo...ja som tiež v sem tam v kontakte s bývalým ale nie moc často a to nemám ani priateľa ale keby mám už priateľa tak pochybujem že by som s ním chcela dalej udržiavať kontakt určite by som si nekazila nový vzťah tým že by som sa s ním stretávala a provokovala priateľa...takže je len na tebe ako to poriešiš. určite to nieje moc v poho...
byvaly je pre nu slabina a to sa nemusi zmenit dlho a navyse vobec nie vtedy, ked budu spolu v kontakte, ako pise ajja99 aj rada. Urcite sa s nou o tom otvorene porozpravaj a uvidis aka bude reakcia. Povedz jej, ze ti to nie je prijemne a skus sa jej spytat aj to, ci by si to vedela predstavit opacne (ze by si ty mal takuto neuzavretu kapitolu a ci by sa jej to pacilo. A zarucujem ti, ze by sa jej to urcite nepacilo). Tak drzim palec! :-)
urcite by som o tom otvorene hovorila s partnerom, keby sme nieco take mali medzi sebou
dobra rada do zivota, vo vztahu je dolezite navzajom komunikovat a riesit veci, ktore nas trapia
Dakujem pekne za taku dlhociznu radu :)
osobne si myslim,že tvoja priatelka si nevie vybrat.mozno keby jej byvaly povedal aby sa dali znova do kopy ,tak by sa k nemu vratila.ale nechcem tym povedat,že teba nema rada.to vobec nie.ona vas m aurcite rada obidvoch.
co by som ja urobila n atvojom mieste,tak by urcite bolo,ze by som s a snou otvorene porozpravala.jej spravanie naozaj nie je velmi pekne k tebe.jej a ani nikomu inemu by s anepacilo ,keby po rozchode s priatelom stal edotycny udržiaval kontakt a este o tom aj basnil a rozpraval pri tom druhom.ja osobne by som to nezvladla.ja nehovorim,že už s a snim nema nikdy pozdravit alebo rozpravat.ale nie v takom meritku ako ty pises.daj jej vybrat,povedz jej o svojich pocitoch.inak sa s tym nikdy nezmieris a stale jej nebudes doverovat.v buducnosti ny si si mohol vypestovat neprijemne pocity žiarlivosti .ja som velmi davno zažila to iste ,ale z opanej strany.dlhe roky aj po svadbe som sa vnutorne s tym sužovala.a poviem ti ze aj napriek tomu že moj manžel mi nikdy nedal dovod na nejaku žiarlivostnu scenu, sem tam ma este napadne či na svoju prvu lasku este sem tam mysli.
zacala som s nim chodit ked som mala 17,po roku znamosti sme sa rozisli.a ja aj napriek tomu že som si po case nasla druheho priatela,stale som myslela iba na neho.priatel sa so mnou rozisiel a s dalsim som sa zase rozisla ja.vyhladavala som spolocnost mojho byvaleho a tak sme s apo istom case dali znova do kopy.po dalsom roku chodenia sme sa zobrali a mame spolu dve deti.povedala som mu o svojich pocitoch a on to respektoval a už nikdy sa mi nerozpraval o svojich priatelkach.mojim pribehom ti asi moc nepomozem,chcem ti len povedat ak nebudes riesit svoje city teraz,mozno ich zacne riesit ona.ak ju lubis,necakaj,povedz jej to.
No ja som sa jej uz pytal koho chce a koho vlastne lubi a povedala,ze mna.To je pravda,ze to vnasa neistotu do vztahu,teda vo mne to vytvara neistotu. a hlavne obavu,ked s nou budem nadalej, tak sa tozmeni?,zabudne nanho alebo nie? lebo ak nie,tak si myslim,ze to nema vyznam. Aj keby som jej ublizil,ze sa s nou rozidem a aj mna by tovelmi trapilo,ale naco je taky vztah ked si nie som isty ci ci vobec sama vie koho chce. Mam 22 a ona 21.
v prvom rade nie je problem v tebe ale v nej. Ona este neuzavrela kapitolu a stale sa vracia k byvalemu. Nie je dobre byt v kontakte s byvalym, v tebe potom vyvolava neistotu. Podla mna nie je este vyrovnana s povodnym vztahom a ty by si jej mal dat asi na vyber a nech sa rozhodne. A to, ze teba trapi, ze si druhy. Neviem kolko mas rokov, ale v dnesnej dobe je takych dievcat uz asi malo. Ponahlaju sa za vztahom. Ale zase keby bola tvoja prva, zase by chcela spekulovat a porovnavat s inymi a skor ci neskor by sa mozno vztah rozpadol. Hovori sa, ze nie je dobre mat iba jednu partnerku v zivote...