Ahojte mám 17 a v utorok idem na prvu gyn. prehliadku...a jedni mi hovoria že sono sa robí zvnútra cez vagínu a druhí že z vonka cez brucho. Nevie niekto ako to je?? Som mierne zmätená...
sono - z vnútra alebo z vonka?????
mne robi sono aj z vonka aj z vnutra pri gynekologickej prehliadke vždy
cingilin zalezi ktore ma doktor...to my nevieme
ahooooj. Ja mám 21 a tiez idem o tyzden na prvu gynekologicku prehliadku. A ani ja netusim ake sono mi budu robit - mama vravi ze vonkajsie kamosky ze vnutorne...a moj lekar je tusim vybaveny sonom...myslite ze to bude vnutorne?? Som z toho jelen. Moze mi to byt sice jedno ale aj tak, som radsej informovana a pripravena na vsetko :-)(panna uz nie som...:-/)???
uz davno neplati ze k lekarovi treba ist az po 18ke. taka preventivka nie je na skodu, vela tazkosti sa neprejavuje nijak... panny sa vysetria cez konecnik rukou....sono nie.
Preventívka sa robí až po 18 -tich rokoch. Predtým ideš k doktorke len keď máš problém a vtedy ak to doktorka považuje za nutné, urobí aj sono. A ak si panna, vaginálne sono ti neurobí, dokonca ťa nebude vyšetrovať ani cez pošvu.
Aspoň si myslím.
Efča, nie. ak subjektivne udane tazkosti a objektivny nalez sono nevyzaduje, tak to nie je standardnym vysetrenim v 17tich.
mne robia vnutorne sono na kazdej preventivke
podla mna sucastou kazdej preventivky by malo byt aj sono - najma vnutorne. Aspon ja som to tak vzdy mala.Ved tak vidi dr. aj cysty ci folikuli. to sa nahmatat podla mna neda.
Mam takmer 30 rokov a este nikdy som nemala robene na gynde sono, pritom moja gyndacka nic nezanedbava a pouziva spickovu technologiu. Ked clovek nema ziadne problemy, tak asi staci prehmatat maternicu manualne. Keby na Slovensku radsej u zubara robili raz rocne rontgen, nez tolko ultrazvukov na gynde a pritom tolko zien ma za sebou konizaciu...
no je to štandardná súčasť prehliadky nie??Mal by.