Zdravim mam nasledovny problem.V poslednej dobe ma dost bolieva chrbat, byvam unaveny, a pichava ma v lavej casti hrude ked zdviham nieco.Vcera som ochorel , mam nadchu a vykaslavam hlieny a ked sa chcem z hlboka nadychnut tak citim neskutocnu bolest v lavej casti hrude cca 10-15cm pod klucnou kostou, je to fakt neskutocne bolestive.Neviete ci to je tymi hlienami a mozem mat zapal pluc alebo pridusiek, alebo to suvisi z bolestami chrbta, chtbtice, zeby mi nieco s chrbtice srielalo alebo co?
Dakujem za radu.
Pichanie v hrudi
No citim sa podobne, lebo som bol u doktorky minuly tyzden z neprestavajucou nadchou, ktoru som asi dobre nevylezal a vratilo sa mi to teraz v podobe asi zapalu priedusiek(vypluvanie hlienov atd), a teraz tam mam ist znova ze mam bolesti chrbta a picha ma v hrudi, no bohvie co si tam uz o mne pomyslia?Ale presa na to doktori su aby zistili co mi je a nie aby som trpel bolestami nie?
Bohuzial, nazov lieku si nepamatam (je to 3 rocky dozadu), bol na predpis... Odporucil mi najma plavanie a klasicke cviky od ortopedov: cobra (dvihanie hlavy a hrude z polohy na bruchu), otacanie do stran... bol to cely papier cvikov. Tiez mali doktori zo mna najprv pocit, ze si asi vymyslam, ale ked som uz pre bolest nevladala chodit, konecne na mne zacali pracovat:) Najviac mi pomohol ten priamy zasah ortopeda, ked mi celu chrbticu ponapraval priamo v ordinacii. Ktovie, mozno Ti s tym dalej pomoze aj odbornik - maser, ja si obcas masaz doprajem, najma ked citim tlak v siji... viem, ze uz je zle. Drzim palce ;)
kamilkaK dakujem za reakciu, myslim ze budem mat pravdepodobne to iste, a to ze teraz ked som chory sa ta bolest zvacsila s tym len okrajovo suvisi.Mozem vediet ake tabletky to konkretne boli a ci boli na predpis, a ake to boli cviky?Pre zaciatok by som to skusil bez ortopeda s tymi tabletkami a cvikmi, ak nie tak radsej navstivim toho.
Martin, az mi vyrazilo dych, ekd som si precitala tvoje prispevky. Presne taky isty problem som mala aj ja. Neuveritelna bolest v hrudi, pichanie coraz intenzivnejsie, neskor som nedokazala spravit ani 2 kroky pre tu bolest. Tiez ma v tom case trapil kasel, ale po vysetreniach vylucili plucny a pod. problem, spravili mi EKG a mnoho dalsich vysetreni... napokon zistili, ze je to od chrbtice. Mame velmi dobreho ortopeda, zistil, ze mam niektore stavce mierne zaseknute, strpnutu siju a vsetko to spolocne tlacilo na nervy a tiez svaly, ktore sa prepajaju k tym na hrudi. Ortoped ma par krat poriadne poprehynal, ponatahoval, stavce popukali, odporucil speci cviky a dal mi aj tabletky. Odvtedy je dobre. Mozno si mal pred casom nejaku tazsiu zataz na chrbat a to to sposobilo..ja som napr. nosila tazsi ruksak a prehanala som to s cyklistikou. Vela zdaru! :)
No takze bolesti cez noc neustupili, bolest v hrudniku stale pocitujem, mozno ze aj trosku viac ak vcera.Neviem ci to bude chorobou, lebo necitim sa az tak chory, pretoze jem normalne moc unaveny niesom (mierna unava tam je ale nie taka ak pri chorobe).Pichanie pocitujem pri hlbsom nadychnuti, pri zivani, ked lezim v posteli a obraciam sa, alebo robim nejaky prudsi pohyb, alebo ked zdviham nejaky predmet (cca 3kg+).Dnes som bolest pocitoval ked som sa zhlboka nadychol, ked som sa obracal v posteli, ked som zyval, ked som maleho brata chcel zdvihnut do vzduchu bolest som zacitil takisto.Neviete co to moze byt?Bolest je dost neprijemna, prejavuje sa v lavej strane hrudnika.
Dakujem za pomoc
Dobre, tak pockam do pondelku, ak nic tak v pondelok tam nabehnem, a pravdepodobne aj poaziadam o zmenu lekara.Takze pravdepodobne to bude tym chrbtom?..lebo ked som bol davnejsie s tym u ortopoeda a mal som bolesti v chrbte a pichanie v hrudi (trosku nizzsie ako teraz), tak mi doktorka povedala ze to moze byt nejaky syndrom, no zabudol som aky, ze mi to moze strielat z chrbtice, neviete ako sa ten syndrom vola co?
Chod za nou a vysvetli jej to poriadne....a neodid od nej,kym ta neposle na tie vysetrenia!
Je to tvoje zdravie predsa!
Nie rentgen mi nerobili, ja ked doktorke hovorim co mi je, ona ma asi ani nepocuva.Aj ja si myslim zeby mi mali spravit rtg alebo EKG alebo cosi podobne, nemozem zit s takymito problemami do konca zivota, hadam sa to musi dat nejak liecit, sak od toho ta medicina snad je nie?Takze ako mam postupovat?Mam ist zajtra znovu k doktorke, alebo pockat do pondelku co bude dalej, lebo uz ma to fakt nebavi vsetky tie bolesti atd.Verte mi neni to sranda =(
boom:)
DEEEEEEEENZ ............!!!!!!!!!!!!