Ahojte, budťe takí zlatí/zlaté, poradte niečo! Má teplotu 37,7 bolí ju hrdlo. Zajtra spieva, účinkuje atď... chcem, aby bola fit. Má coldrex horúci nápoj, mám penicilín, ale skúste niečo vaše, nejaký cibulový sirup alebo taký trik...BUDEM VĎAČNÁ!
Sestra je CHORA a zajtra ma STUŽKOVÚ
suhlasim... u nich v triede je polovica chorych, len mala angina, co keby neprisli ? :D bola by sranda, no :P no za chvilku ide kadernicke, potom ju idem licit, aby nenakazila vizazistku :P takze tazke to ulohy mam :P no vzdy lepsie sa nadopovat a po stuzkovej vylezat vikend, ako lezat doma a pozerat sa z okna na salu plnu baviacich sa ludi :P (mame to totiz asi 5 minut od domu :P ) Dakujem :)
adam, mas to marne, pochybujem ze by si nechala ujst stuzkovu
Povedzme, ze na stuzkovej bude 6-8 hodin. Vies, kolko taky clovek vypusti vzduchu do ovzdusia v takej miestnosti ? Plus budu tam stovky ludi, niektori mozno tiez chori.
Idealny darcek odniest si chripku, dve domov....
Taka prechodena chripka moze znamenat napr. zapal srdcoveho svalu i rozne dalsie komplikacie, nehovoriac o tom mnozstve nakazenych ludi, co nakazia dalsieho. Uz len z ucty k ludom, by tam nemala chodit. Zdravie je prednejsie ako nejaka stuzkova. O nic take v zivote nepride, ak tam nebude.
AdamKrt, samozrejme ze najlepsie by to bolo vylezat, ale odrieknut ucinkovanie den pred stuzkovou ako radis nieje sranda. ja ako si spominam na moju stuzkovu tak ak by hociktora osoba vypadla tak by to dopadlo velmi zle, nikto to za jeden den nenahradi.
ale k veci, treba pit veeeeela tekutin hlavne caje a mineralky, na noc si dat daky paralen alebo nieco podobne a poriadne sa vypotit. vela ovocia hlavne takeho s velkym mnozstvom vit.C citrony, jablka...a dolezity je aj vela spanku :)
a prajem peknu stuzkovu :)
Odrieknut ucinkovanie, ostat doma, vylezat to...
Pre nejaku stuzkovu sa svet nezruti, ale ona nakazi dalsich ludi a este si moze aj ublizit.
Coldrex - to su pekne svinstva, oblbovaky. Len, aby sa clovek citil lepsie, ale nepomaha to, len maskuje. Poskodzuje to imunitny system, zdravie.
Sam som na to pred rokmi skocil a nikdy viac. Uz sa kurirujem setrnejsimi sposobmi ako:
- cesnak, cibula, chilli, kurkuma,
- pitie repikovo-rumancekoveho-nechtikoveho caju vo velkom mnozstve.
- Kloktanie JOXom.
- Prijem viac vitaminu C + zinok, ale aj ovocia ako kiwi, jablka, ananas, banan.
-Ak clovek pestuje aloe vera, tak si moze kvapnut do nosa stavu z jej "listu" a tak isto aj na jazyk.
Protizapalovo tiez posobia rozne doplnky stravy s obsahom bromelainu /vytazok z ananasu/.
Mozete si urobit zdravy vitaminovy protichripkovy mix - nakrajat si ovocny salat z jablka, mandarinky, kiwi, bananu, cerstveho! ananasu, hroznove bobule, zaliate stavou z citrona, posypane vlaskymi orieskami, na vrch lyzica medu.
cibulu zaliat medom, nechať odstáť a potom pit štavu z toho...
dakujem... no ma len teplotu, nic viac...
ak nemate koloidne striebro, tak nech klokta bud slanou vodou, alebo vodou so sodou bicarbonou. cmulat strepsils. ale zrejme pojde o virozu, tak mozte ocakavat zajtra ze zacne soplit. koloidne striebro by bodlo aj do nosa kvapkat
vela tekutin, vela C vitaminu, kloktat koloidnou striebornou vodou.