Osoba s ktorou som bol dosť v blízkom kontakte zomrela na zápal pľúc. Môže to byť prenosné, mám obavy
je zápal pľúc prenosný
zapal pluc moze byt z roznych dovodov, od viralnych infekcii, ktore su prudko prenosne, cez bakterialne, ktore su tiez prenosne az po rozne mykoplazmicke a kvasne infekcie(aspergilus pneumoniae v hlienoch), a aj tie su ciastocne prenosne.
Takze pokial nevies, o co sa jedna, mozes pouzivat len viacere sirokospektralne antimikrobialne latky a nieco na posilnenie obranyschopnosti tela(napr bertaglukany ti zvysia pocet bielych krvoniek a ich aktivitu a to je nasa obranna armada)
Kazdemu odporucam selen, zinok, jod, vitaminy C, D-3 a E a probiotika, kazde z nich zaroven zvysuje aj imunitu tela okrem inych funkcii v tele
tak k obvodnej lekárke treba povedať aké máš potiaže a že si bol v kontakte s chorým na zápal plúc a ona ta zrejme pošle na RTG. A neboj sa neumrieš, ja som prekonala obojstranný zapal pluc 2x a tu som :)
mám zimnicu a cítim bolesť na pravej strane dýchacích ciest a hrudníka
kroket a máš nejaké potiaže?
kroket- urci ti to lekar co dalej....
Co by ste mi odporučili, rtg pľúc alebo iné vyšetrenie. dakujem
kroket- smrt nie ale zapal pluc ano.....
ahaaaaa...hups, chybička se vloudila... áno, je to infekčné ochorenie , tým pádom aj prenosné...
ospravedlňujem sa...
osoba, ktorá zomrela v blizkosti teba bola bud staršia alebo mala neliečený zapal pluc inak je to bežne liečitelné a ano je to nákazlivé