CT-cko

Príspevok v téme: CT-cko
ikus

-ahojte.chcela by som sa vas opytak ak ste tu niekto kto by mi vedel odpovedat..
Mozem si aj sama vypytat urobit ct-cko????
mam mnoho zdravotnych problemov ale nikdy ma neposlalai na toto vysetrenie, myslyte ze by som si mohla vyziadat sama a ak hej kde u koho????a ako???
dakujem vsetkym co mi odpovedia pa

delphia

funny ano, vela zavisi od lekara, ale este viac od poistovne... preto kazda diagnostika sa zacina od tych zakladnych, najjednoduchsich a financne najmenej nakladnych vysetreni. urcite ta nikto neposle bez odberov po 1. navsteve lekara hned na CT alebo na MRI. jednoducho poistovna tento vykon nepreplati, lebo najprv treba vyuzit menejnakladnejsie dg. metody a ked sa na zaklade tych sa predsa nevie jednoznacne stanovit pricina ochorenia, tak az tak sa vyuzivaju tie modernejsie a nakladnejsie metody. takze ano, lekar sa rozhoduje, ale na zaklade limitovania a zmluvnych podmienok s poistovnou

ojka

ahoj, pochybujem, že by ťa lekár len tak na vlastnu žiadosť poslal na CT alebo už spomínané MRI. Sú to dosť drahé vyšetrenia a odporúčajúci lekari maju taksamizda aj určite limity. Možno bolo jasné stanoviť tvoje diagnozu a nemysleli si, že je nutné také vyšetrenie. Viem, že lekári predtým než pošlú pacienta na také vyšetrenie najprv skušajú sono, RTG, liečbu, ked nič nezaberá, tak už sa pristupi aj na CT či MRI.Mne sa napr. na MRI "podarilo" byť za jeden a pol roka už 2 razy. Kôli akému problému tak chceš konkretne isť?

funny

Urcovanie diagnozy ma svoju urcitu postupnost.... to je určite pravda...ale ak máš na figu lekára, máš smolu.

Ja som si raz chcela dať vybaviť CT, sfúkli ma ako sviecu, nemám nárok, je to drahé atď atď. Pritom mám takú diagnózu, pri ktorej aj najmenšie bolesti treba hneď vyšetriť a väčšinou sono nezabralo, tak CT. Neobrátila som sa hneď na chirurga ktorý ma viackrát operoval, po tomto odmietnutí som išla k nemu na kontrolu, kvôli bolestiam čo som mala. Ihneď ma poslal na CT, kde mi zistili niekoľko nádorov v bruchu.
Asi tak.

Určite nemôžu lekári každého posielať na CT či MRI (povolené kusy + prachy), ale nie všetky problémy sa dajú zistiť bežným vyšetrením krvi či iným vyšetrením. A asi tak 90% podľa mňa závisí od ošetrujúceho lekára či Ťa pošle na CT alebo nie. Ak Ťa odpinká ako horúci zemiak, teba môže aj šľak trafiť.

sob rudolf

ikus, ber to tak, že CTčko je len lepší RTG. A je úplne logické, že na diagnostiku niektorých vecí sa hodí viac, na iné menej. Ako asi každé vyšetrenie. Nepoviem ti novinku, ak budem tvrdiť, že takéto vyšetrenie by mal odporučiť lekár, nie je to jednoduché, rôzne veci sa tam vyšetrujú rôzne, podávajú sa odlišné kontrastné látky, na CTčko rozličných orgánov sa rozlične pripravuje... Skrátka ťažko povedať.

ikus

hmmm, no to by som tu mohla piisat velmi vela.v skratke ked si nakreslim postavicku a dam cervenu bodku na miesto kde mam nieco ;;chore;;tak od hlavy po pety je len malo miest bez cervenej to tak v skratke takze nachcem vypisovat vsetky moje diagnozy mam ich od doktorov najmenej 16...co som iba zacala pocitat
:(
neviem na man sa to akosy lepiii no...
a to ct sa robi na ktorukolvek cast tela alebo ako?? hm neviem