herpes....usta > vagina

alzbee

Jaaj:))...lebo ja aj s mojou kamoskou sme pili po mojej spoluziacke, ktora mala herpes a nic nam nie je. Alebo aj dalsia kamoska mava casto herpes a aj ked sa bozkava so svojim priatelom, tak on tiez nema ziaden herpes...ale zrejme zalezi aj od imunity cloveka, ze ci sa mu ten herpes prejavi alebo nie.

alzbee

Ale nie je to nahodou tak, ze sa prenasa len cez krv, respektive cez nejaku ranku ? lebo kamoska mi to tak vysvetlila, ze ked ma niekto dajme tomu herpes na ustach a s niekym sa bozkava alebo niekto po nom pije z flase, tak druhy clovek sa moze nakazit jedine vtedy, keby mal ranku na pere.

swistica

Summer: herpes z pery sa moze preniest kamkolvek, ci uz na pokozku, oko, pohlavne organy. A myslim ze nie je prijemne mat na pohlavnych organoch akykolvek herpes, a je pritom uplne jedno ci je genitalny alebo ,,negenitalny"

Summer_

swistica ved som napisala ze podla mna by mali pockat kym si to prelieci.. ale hlavne mi slo o to, ze z herpesu ktory je na ustach nemoze vzniknut genitalny herpes.. pretoze pokial viem to je nieco ako pohlavna choroba ktora sa neda ziskat z obycajneho herpesu na pere.. ale ak sa mylim kludne ma oprav..

swistica

Summer vobec nemas pravdu, herpes na pere sa moze preniest na akukolvek cast tela. Cize pokial sa to nevylieci ziadny telesny kontakt.