som alkacka??

Príspevok v téme: som alkacka??
kiara88

ked idem cez vikend von,nemoze to byt bez toho,aby som si nieco nevypila,,zacnem jednou vodkou s dzusom,druha,tretia ale nie vzdy,,ale proste vzdy musim mat nieco v sebe..niekedy si davam aj doma predtym ako idem von.ked som bola mladsia tak som si davala pravidelne doma,teraz uz iba fakt niekedy.uz som si povedala,ze budem iba vino pit,striky....vcera som sa drzala,dufam,ze mi to vydrzi....

samota

aj moja segra si myslela,že občasné víkendové akcie ešte nič neznamenajú,ale čím to išlo ďalej tým to bolo horšie.teraz bez pohárika nevíde z postele,pivo má dokonca hneď po ruke,tak by som ti radila dať si pozor aby si neprekročila pomyslenú čiaru a nebolo neskoro.

miruššš

Noo kiara88,ja si doma nedávam alkohol (možno pár krát som si s našimi dala pohár striku) ale tie víkendy sú u mňa podobné...len nepijem vodky ani nič tvrdé ale tích 7-8 strikov padne každú sobotu aj nedeľu, občas sa k tomu primieša niečo tvrdé(ale len zriedka).No a cez týždeň niekedy tiež skočíme na strik..Ale nemyslím že som alkoholička..ráno sa mi ruky netrasú, nemyslím na chlast ked ho práve nemám a nepijem potajme ..Proste sa len viac zabavím a odviažem keď mám v sebe....A súhlasím s tebou...aj tu u nás by bol alkoholik každý..málokto je tu triezvy cez víkend...Aaaa také naivné záväzky že mesiac nepiť...to už dáávno neriešim..Mám chuť a náladu tak si dám :))A že si máločo pamätám??Hlúposti si pamätať nemusím a podstatné veci mi už niekto pripomenie :))To bol vtip...ale fakt ani toto moc neriešim...

kiara88

preto sa nad tym zamyslam,lebo na chate minuly vikend sme mali dozvuky a fakt si odtial pamatam hrozne malo,ale to tam bol kazdy taky...to by u nas v bn bol alkoholik kazdy druhy keby sa to takto bralo...ale skusim mesiac nepit,fakt iba ten strik a uwidim,,lebo nechcem si zase hanbu robit,ze furt som len napita...

orbitka

diky,ale mam skusenosti s alkoholom...teda nie osobne,ale dost ludi,ktorych poznam zacinalo nenapadne,podobne ako kiara88.
kiara,to,ze sa nad svojim pitim zamyslas,je vyborne a prvy krok,ze si uvedomujes,ze nieco na tom nie je celkom normalne.zvlast,ked sa ti to stalo zvykom riesit pitim niektore situacie...taketo zvyky,resp.zlozvyky si casom vyzaduju viac a viac...pitie sa stupnuje,ako u kazdej zavislosti! preto radsej naj nad sebou kontrolu a otestuj sa! nemusis byt uz zavislacka,ako pise slusny muz,ale to neznamena,ze by ti to nehrozilo,keby si v tom pokracovala veselo dalej.

orbitka

ja si myslim,ze si alkacka,taka zacinajuca. este by si to mohla stopnut,a myslim,ze by si to mala urobit.nie kazdy alkoholik pije kazdy den,nie kazdy je staty na mol,ale to neznamena,ze nie je alkoholik.taky clovek jednoducho urcite situacie riesi alkoholom,alebo pije pravidelne, ci uz raz za tyzden,dva...to je jedno.
urob pokus,daj si zavazok,ze mesiac nevypijes nic. ak nebudes mat problem vydrzat,urobis to "lavou zadnou",tak potom nie si.ak to nedokazes,budes si kazde pitie ospravedlnovat tym,ze musis,lebo je prilezitost,ktoru nemozes odmietnut ani zo slusnosti,alebo pri nepiti budes mat "nervy" ze si nedavas,tak pozor! moze sa to vyvinut na vaznejsi problem.
a to,ze si dala tuto otazku,znamena, svedci o tom,zrejme poznas a citis,ze to nie je ok.

slusny_muz

cisto z vedeckeho hladiska zeny su nahczlnejsie na zavislost od alkoholu viac ako muzi, to znamena ze sa u nich skor vyvinie tato zavislot.

Ale nemyslim, ze si alkacka, len davaj si pozor aby si si pecen neprepila, mas menej enzymu alkoholdehydrogenazy ako muzi, tak neprehanj to..a prejdi na soft drinky...nejake koktaily...
drzim palce...