Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

15 rocna a uz chudnut ??

kaciatko7

inac, tiez mas podla mna dobru vahu, nemyslim, ze by bolo potrebne schudnut, okrem toho vychudnutost sa uz nenosi, chvalabohu :)
ale co sa tyka stravy, aj ked schudnut nepotrebujes, jest zdravsie nie je na zahodenie a pohyb takisto. tvoje telo ti bude len vdacne

jajkafr

renatka
inak ja som začala chudnúť keď som mala 13 mala som obezitu pri výške asi 164 cm som vážila 72 kg. v tvojom veku sa chudne ešte dobre si mladučká v puberte takže sa ľahko zhadzujú kg. Ja som chudla tak, že som o 17:00 večerala ... jedla som v menších dávkach, ale jedla som všetko. Hladovka ani žiadne drastické diéty nie sú vhodné, lebo jednak si vo vývoji a po druhé ak rýchlo drasticky schudneš ešte rýchlejšie priberieš a navyše priberieš ešte viac.
ale aj tak nevidím dôvod prečo by si mala schudnúť. Ak už začni cvičiť a spevni si postavu.

mar/ka

ved mas normalnu vahu.. nechapem tu doktorku.. neodhovaram od zdravej stravy a sportu, ale na Tvojom mieste by som sa pre chudnutie nestresovala.. vsetko s mierou

kaciatko7

a zdravo sa stravovat mozes kludne aj ked ked mas 15 rokov. len drasticke diety drzat nie. tam ti hrozi okrem inych problemov napr. taky jojo efekt, t.j. schudnes a priberes este viac...takze zmena stravy, ovsene vlocky, celozrnne kase, orechy, ryza natural, vela zeleniny, surovej, dusenej...strukoviny, ovocie, chude maso, ryby, kuracie prsia, panenske oleje, vyluc sladkosti, bielu muku, sladene napoje nahrad cistou vodou, bylinkovymi cajmi, dobry je aj jablkovy ocot 1PL denne s vodou, podpori detox organizmu a zevraj pomaha aj na chudnutie.

jajkafr

renatka
máš ideálnu hmostnosť... prečo by si mala schudnúť... tvoje BMI je 22,14 čo je norma... normálne BMI sa berie od 19 - 25... takže ty máš ideálnu hmotnosť nevidím dôvod prečo by si mala chudnúť. Ja mám tiež výšku 168 cm a vážim 62 niekedy 65 kg a je to ok.

kaciatko7

ano, zmena stravy urcite pomoze. a hlavne jest aj 5x denne, aby sa zrychlil metabolizmus. ziadne hladovanie. ani jest raz 2x denne nie je vhodne, spomali sa metabolizmus a telo si zacne ukladat do zasoby. pit vela cistej nebublinkovej vody, popr. zihlavovy caj na precistenie. pri problemoch s klbami vyskusat napr. plavanie...proste, kto chce, sposob si najde. vela zdaru v chudnuti :)

Eskymacek

ja mam tiez problemy s klbami a nasla som si sport, ktory robit mozem a bavi ma... a prinasa efekt... takze sa nevyhovaraj :)

a presne ako pisala jajka, staci uprava stravy a to je cela veda... pravidelny prijem potravy a podobne.

jajka001_

renatka, staci ti vypustit nevhodne potraviny, ako vyprazane, tazke, mastne, slane, sladkosti,vela vody pit a zeleninu, ovocie..

jajka001_

drasticke diety nie su vhodne v ziadnom veku, naopak spravne stravovanie je vhodne v kazdom veku. ked mas nadvahu tak preco neschudnut. nemas moc vela navyse ale preco veci nevylepsovat ked sa to da ze :)