poznate slonie slzy?

lleilla

co chces cedit???juj.nie das prevarit mlieko,potom do toho pridas orechy pomlete,chvilku varis,potom to odstavis z plynu a nechas vychladnut.Ked to budes mat studene pridas vymiesane maslo s praskovym a vanilkovym cukrom.Tuto zmes natroes na upeceny plat,potom na to polozis banany a zvynies do rolady-tiez to inak nepovazujem za lahky kolac,ako prvotinu by som ho tiez asi neskusala,ale tak nech sa dari,snad sa podari a bude mas mat uspech

darika

ale nie,ja ho nepodcenujem.ved je to fajn,ked sa taktoodhodlal.ja len ked mne to nevyslo,ci si trufa.je vela lahunkych receptov.ale skusit moze

lleilla

darika nepodcenuj ho chudaka,ved nech skusi,aspon potom oceni vypakenie manzelky :) a inak aj moja prva rolada letela do kosa,teda cesto sa nepodarilo,ale to samozrejme bolo rurou :D

chcelbysom

aby som to nepokaslal,tak kedbudem varit chvilu tie orechy,tak mam dat do toho maslo?nemam ho dat vtedy,ked precedim tie orechy?trosku nerozumiem:-d

darika

ja som raz v zivote skusala roladu a to cesto sa mi nepodarilo.proste sa mi nedalo zrolovat.uz neviem ci som piekla dlho alebo malo.
nie je to trosku zlozite na chlapa?

lleilla

ano,ked bude vriet mlieko,pridas pomlete orechy,vznikne ti taka kasicka-pozor,za staleho miesania :D-ked to vyhladne pridas do toho to maslo atd.

chcelbysom

dakujem pekne aj za recept.je to dobre,len neviem ako sa to robi,tak skusim.tie orechy sparit s mliekom?to akoze normalne ich varit?

darika

no,takze z tohto nebude nic.tu orechy nezozeniem.ale napisem a odlozim.pouzijem neskor.dikicko.moze to byt jajajaaaaaj

lleilla

Slonie slzy

6 vajec, 6 lyžíc práškového cukru, 4 lyžice hrubej múky, 2 lyžice kakaa, štipku prášku do pečiva. Plnka: 250 g tuku, 4 lyžice práškového cukru, 2 vrecúška vanilkového cukru, 150 g mletých orechov, 6 až 7 lyžíc horúceho mlieka, 2 až 3 banány.

Žĺtky vymiešame s cukrom. Postupne primiešame sneh z bielkov, múku s práškom do pečiva a kakao. Cesto vylejeme na plech s papierom vymasteným maslom. Pri miernej teplote pečieme asi 15 minút. Ešte horúce vyklopíme na vlhký obrúsok, prehneme a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom. Orechy sparíme mliekom a vychladnuté vmiešame do masla. Vychladnuté cesto rozvinieme, natrieme plnkou, položíme na ňu banány a prehneme. Vrch môžeme poliať čokoládovou polevou.