na strednu z 8. triedy ZS

jannnnka

Nie, Jakub, neomrzela ma ZS... ja uz mam davno tie casy za sebou. Mame vazne rodinne problemy, radi by sme prestahovali sestru od rodicov k nam do mesta na internat... musela by vsak ist uz na strednu a zatial je osmacka ...

swistica

bilingvalne gymnazium, ale osobne to neodporucam lebo s bilingvalnymi gymnaziami na slovensku je to v sucasnej dobe bieda. Clovek sa tam nauci sice jazyk co je fajn, ale z ostatnych predmetoch ma minimalne vedomosti, pretoze to ucia nekvalifikovani ucitelia, (nekvalifikovany myslim v tom zmysle ze ak niekto je anglictinar, tak to ho neopravnuje kvalifikovane ucit napr. chemiu) cize potom to aj tak vyzera

aknitka

no jakub neviem trošku si sa prerátal. socík skončil v 1989. prvý deviataci ak si dobre pamätám boli cca v 1995 (ak nie o čosi neskôr). ja som základnú končila v 1994 a vtedy ešte deviatky neboli, išli sme všetci z osmičky, ale už sa o tom veľa hovorilo, že by sa mal znovu zaviesť aj deviaty ročník.

jakub81

Myslim že to mozne nieje, z osmicky sa kedysi chodilo na 4 ročne gymnazium ale to bolo este za sociku. Dnes sa chodi vsade z deviatky, teda aspon som o ziadnej takej skole kde sa chodi z osmicky nepocul. Co uz ta to na zs nebavi?