Dobry den, chcem sa opytat, na aky typ strednej skoly sa je mozne dostat uz z 8. triedy ZS. ak je to, samozrejme, mozne. vdaka
na strednu z 8. triedy ZS
neda sa, kedze na vacsinu gymnazii sa bere ohlad na monitoring ktory je v deviatom rocniku a z osmeho rocnika ho kvoli ucebnym planom kde sa niektore ucivo prebera az v devine spravit nedaju teda aspon v nasom meste nedaju urcite.
Ak by bol ziak dostatocne inteligentny, preco by mal zabijat rok svojho zivota v 9. rocniku na ZS?
Osobne by som to vyriesil asi tak, ze by som zasiel za riaditelom toho gympla a dal mu svoj navrh nech ma zoberie :-)
A dokazal by som mu to tym, ze zlozim nejake skusky ktore by po mne chcel.
Ak by som zlozil - patrim tam pravom, ak nie, este tam nepatrim...
(I ked tusim ze povinna skolksa dochadzka je 10 rokov, tak neviem ci je to mozne takto obist...)
Nevidim dovod preco by (uz aj tak sialene nefungujuci) system mal spomalovat individualny vyvoj jednotlivca. To je viac nez absolutne chore..
Chcem sa opitat ci je mozne ist zo 8.rocnika na gymnazium ? konkretne na gymnazium M.M.Hodzu v lipt.mikulasi...
swistica
ty asi vela tých bilingvakok nepoznas,akoze preco by tam nemali ucit kvalifikovani ucitelia??!! no predstav si ze niekde aj ucia. mozu mat vystudovany predmet na slovenskej skole a potom chodia na rozne staze do zahranicia kde sa zdokonaluju v tom obore v inom jazyku. a za seba mozem povedat ze co poznam ludi z bilingvalok dostavaju sa na velmi dobre skoly, a skoro vzdy maju lepsi prospech ako ti z "normalneho" gympla .nehovorim ze to tak vsade je.
aknitka: ak ja dobre viem, tak prvý deviataci boli až v 1997 :)) to ja len tak, pre spresnenie...
ja som bol na bilingualnom gympli a teraz som na vyske a musim neskromne uznat ze nas tam sice buzerovali a boli tam riadny degesi ale nas to naucili uplne perfektne oproti ostatnym skolam...
vdaka za vase reakcie... a co sportove gymnazia? napr. v KE?
no na to bilingvalne sa da urcite, na primacky sa da ist aj v osmicke aj v deviatke, cize sa tam sa mozu ziaci rozhodnut z ktoreho rocnika...o tych talentovych neviem, ale na bilingvalne nejaki ludia z okolia sli takze to sa da urcite...ale zas neodporucam zbytocne davat dieta na bilingvalne hlavne ak nie je natolko talentovane na tie jazyky aby zbytocne netrpelo
Z osmicky moze ist este na talentove skoly. Konzervatoria napriklad. Musela by vsak byt dost talentovana, aby jej bolo umoznene zacat studovat skor a tieto skoly su tiez len v niektorych mestach...
Ok,sorry za nepresne udaje, tiez som sa nechcel nikoho dotknut. Na bilingvalnom gym. mam kamaradku a ta tam isla z deviatky, inak ta uroven je vraj naozaj nic moc.