myslí to so mnou vážne alebo je este dieťa?!

Príspevok v téme: myslí to so mnou vážne alebo je este dieťa?!
radi

chcem vas poprosit o radu.mám 32r,som rozvedený a mam syna ktorý býva so mnou a mám 24r priateľku.ona doma náš vzťah tajila lebo sa bála rodičov a ked sa to dozvedela jej mama,ako tak si ma obhajovala,ale pred otcom ani slovo.mama ju neustale zastrasovala,ze to povie otcovi a tak sme sa stretavali ako male deti,za cinzakmi.prejavovalo sa to aj na tom,ze odmietala na verejnosti sa so mnou stretnut,ked som bol so synom a zhukala ma za to,nie raz.ja som mal pocit,ze je so mnou lebo sa dobre citi,ale presadit ako partnera si ma kvoli rodicom nikdy nepresadi a tak budeme iba takto ako male deti.je velmi fajn,ale lubi ma skutocne?je na rodicov velmi naviazana a doma sa ku nej spravaju ako ku 15r.co robit,aby konecne pochopila,ze to co robi jej mama nie je normalne.ona si to aj uvedomuje,ale stale kona podla nich.teraz sme uz po roku rozidení,ale stale sa stretavame,no tak,ze doma su uz spokojní...Má tento vztah význam?Budeme spolu?

AdamKrt

Aknitka:

to je nejake dopletene. Ja som rovnako stary ako RADI. Moja priatelka je o 5 rokov starsia odo mna.

A tiez som nevyhladaval vztahy, pokial som to nemyslel vazne, ci nebol pripraveny dotiahnut do konca - usadit sa, ozenit sa, zalozit si rodinu.

radi

ale kedy si zacne vazit to co ma a prestane snivat a tuzit stale po tom co nema a iba by chcela?
ja som asi iny lebo ak si ja s niekym velmi dobre rozumiem a toho cloveka milujem,tak s nim chcem byt co by co bolo.a co budem hladat? to dobrodruzstvo ktore mi mozno chyba a ked ho mozno aj najdem,tak zistim,ze to je asi vsetko co som s tym clovekom mal spolocne a budem sa stale otacat za tam byvalim?! co to je za uvazovanie,nechapem...

aknitka

adam
a úplne súhlasím s tvojou vetou že začínať si vzťah má význam len ak to má byť vážne. asi preto som mala len jediného partnera. lebo príležitostí by bolo ....

aknitka

myslela som že ty si starší od "radiho" dievčaťa, nie od svojej partnerky. tak som myslela že máš viac skúseností. ale ako píšeš opak je pravdou. zvláštne že ľudia čo nemajú žiadne skúsenosti so vzťahmi vhupnú hneď do takýchto komplikovaných. život sa s nami dokáže niekedy pekne zahrať.
ja som tiež vydatá (3,5 roka, dokopy sme spolu 10 rokov) za svojho prvého muža v mojom živote a nechcem aby to vyznelo "hlúpo" ale už som sa veľakrát zamyslela, či to bolo fakt správne. nám vzťah veľmi pokazili zlé rodinné vzťahy s jeho rodičmi. ale nie je to zase až také hrozné, že by sa nedalo fungovať. musela som sa len naučiť vážiť si to čo mám a nesnívať stále o niečom čo by som chcela. aj keď je to niekedy veľmi ťažké a doľahne na mňa depka, ale zatiaľ sa to vždy nejak urovnalo.

radi

AdamKrt-tyk tebe moze tvoja priatelka iba zavidiet a byt rada ze mas taky posto.no len dufaj,ze nebudes za kratky cas riesit podobny problem.

radi

dakujem aknitka,citas medzi riadky.
ano,mi si rozumieme a aj sa lubime,no ona asi naozaj chce nieco ine a bojim sa toho aby to neprislo ked by sme to takto natahovali a ja by som zostal raneny.
myslim si ze jej to cele asi dojde ale musi sa popalit na inom vztahu,ktory nebude tak "dobry" ako nas.
da sa s tym este nieco robit?

aknitka

podľa mňa to máš adam predsa len trochu iné aj keď tiež určite ťažké. ty si starší ako to dievča a tvoja partnerka asi nie je tvoja prvá. a to si myslím, že je u "radiho" a jeho priateľky najväčší problém.

aknitka

sprav presne to čo si napísal. rozísť sa a nekontaktovať. ak doteraz nenašla žiadnu cestu k tvojmu synovi tak už ju nenájde. a zrejme ani nechce. veď ti to sama povedala. nedá sa takto žiť v spoločnej domácnosti. najviac by trpel tvoj syn. a tým že si napísal že si jej prvý to dalo celé logiku. ťažko sa ťa bude vzdávať lebo ako muž jej vyhovuješ, ale tie okolnosti z tvojej strany nikdy nebude akceptovať. podľa mňa je aj ona nešťastná na jednej strane našla chlapa s ktorým si rozumie a zažila s ním všetko pekné prvýkrát, na druhej strane si svoj vzťah a budúcnosť takto nepredstavuje. určite to ukonči, trápite sa obaja a nikam to nespeje.

AdamKrt

Riesim podobny problem, ale z opacnej strany. Priatelka ma dieta, nechce vsak zatial sa nejak angazovat, ze by ma po roku predstavila. Chcem tomu dat isty cas, ved co pre jedneho je chvila, druhy potrebuje cas na rozmyslenie. Ak by to vsak bolo iba o tom, ze niekomu sa ziada peknemu vztahu, romantiky atd. a nechcem brat vztah a partnerstvo so vsetkym, co k tomu patri, tak to je zas u mna proti mojim zasadam a osobne by som z takeho vztahu asi vycuval, ako by ma mal niekto namotavat a urobit z pekneho vztahu iba obcycajny flirt, ci pobavenie. Na take nieco nie som a ak to nebude myslene vazne, tak dostane na vyber...