dobry den bola som u ocneho lekara a predpisal mi okuliare mam 1 dioptriu na obidve oci a chcela som aby mi predpisal radsej sosovky lebo okuliare nechcem nosit ale zevraj mam nejaku pokryvenu rohovku alebo nieco take ze nemam ju taku peknu do obluka ale nejaku pokrivenu a ked som ho o to poziadala tak mi len povedal ze mi ich nepredpise lebo zevraj som velmi mlada a nemozem ich nosit preto ale ved mam 16 rokov ? a poznam vela aj mladsich dievcat ktore ich nosia .... nemoze byt pricina v tom ze potrebujem take specialne sklicka na tu rohovku ?
SOSOVKY AZ OD 18 ?? PRECO ?
dievca nevie nic o svojej ocnej chybe, nie je to dobry napad, objednavat sosovky z netu :-(
prvú aplikáciu je dobré absolvovať u optika ten ti zmerá presne zrak aké šošovky ti treba vraj sa to líši od tých hodnôt, ktoré máš v okuliaroch a potom je lacnejšie kupovať to na nete
prvú aplikáciu je dobré absolvovať u optika ten ti zmerá presne zrak aké šošovky ti treba vraj sa to líši od tých hodnôt, ktoré máš v okuliaroch a potom je lacnejšie kupovať to na nete
preco, mas zrejme astigmatizmus, zavisi vsak od velkosti odchylky. ak je to prave ta 1 dioptria, tak na to samozrejme existuju toricke sosovky, ale su omnoho drahsie ako sfericke sosovky.
inak, na kontaktne sosovky vobec nie si primlada, uz aj batolata nosia sosovky, samozrejme, ak im ich aplikuje rodic, ale bezne od 10-12 rokov je schopny mlady clovek (hlavne sportovci a ti, ktori maju vyssie dioptrie) zvladnut manipulaciu aj hygienu.
kontaktne sosovky nepredpisuje lekar, plne si ich hradis a moze ti ich poskytovat aj optik, alebo ktorykolvek iny ocny lekar. staci, ak si vezmes svoj predpis na okuliare, alebo zaznam z osetrenia tvojim ocnym lekarom. ani to vsak nie je nevyhnutne, aj optik ta vysetri este raz, ak nevies hodnoty dioptrii.
neviem. Veď ak chceš môžeš sa opýtať tiež v optike. V niektorých aplikujú tiež kontaktné šošovky takže sa skús informovať tam.
A na druhej strane okuliare sú pekným módnym doplnkom. Dnes sa dá vybrať z obrovského množstva rôznych rámov a tiež sa dajú dať sklá s antireflexom, cez ktoré sa super pozerá a nemaš žiadne odrazy, ktoré by ťa rušili :) A navyše okuliare sú lacnejšie ako šošovky, pretože šošovky musíš pravidelne meniť.
ale on mi nic nepovedal ze kvoli rohovke ale kvoli tomu ze som nato mlada a ze som vo vyvoji este ...... ale ved uz su vselijake sosovky tak mohli by existovat aj na takyto problem nie ?
ja si myslím, že problém nie je ani v tvojom veku, ale skôr v tej rohovke v 18 keď sa ti nebude meniť už dioptria môžeš ísť aj na operáciu