Ako pisem v nadpise,stale mam taky blby pocit ze musim ist grcat.Dnes som od rana nic nejedol ale aj tak ma to nutilo tak som isiel...samozrejme zomna nic nevyslo.Je to priznak nejakeho ochorenia alebo moze to byt aj psychicky problem?Neprezivam ziadne stresy ani nejake tazke obdobie no stale to mam v hlave.
Neustále napínanie a pocit na vracanie...
zdravim aj ja mam podobni problem tiez ma napina na zvracanie ale nie vzdy len ked mam niekam ist k lekarovi alebo tak alebo ked mam trochu stresu hned ma rozboly zaludok anapinama dakedy aj vivraciam ale len slini ako keby som mal vsebe vela slin alebo stavy prosim poradte mi ked viete Dakujem...
Chcem sa opýtať, že aký bol výsledok, či ste sa niekto dopátrali k tomu čo Vám je. Mám podobný problém ktorý sa objavuje hocikedy. Niekoľkokrát po sebe ma napne v priebehu celého dňa a niektorý deň vôbec. Spúšťačom často býva smrad ale nie vždy. Na hadici do žalúdka som bola všetko mám v poriadku, krvné výsledky takisto v poriadku.
Ďakujem za každú radu.
Nedostatok zaludocnej kyseliny dovoli, aby v zaludku jedlo miesto travenia sa rozkladalo hnitim a kvasenim. Hnitie produkuje samozrejme toxiny, tj jedovate latky , z coho sa zaludok zapali. Kvasenie produkuje hromadu plynov, co nasilne otvoria uzaver medzi zaludkom a pazerakom a tak sa obsah zaludka dostane do pazeraka, ktory nema ziadnu ochranu proti kyselinam, aj ked slabym pri nedostatku kyselin. Nuz lekari to riesia tak, ze ti nahovotria, ze mas privela kyselin a daju ti liek na zastavenie tvorby kyselin alebo neutralizaciu. Tak ta potom nema co palit, ale travenie, aspon zaludovna cast z neho je v kybli. A kedze sa v zaludku potom mnozia slobodne vsetky mikroby , co sa tam dostanu na nesterilizovanych jedlach, po case sa ti znici aj probioticka crevna flora a nastanu zapaly aj criev(IBS, Crohn, ulcerativna kolitida).
Nehovoriac o tom, ze bez kyselin je travenie a absorbcia zivin znacne oslabena a vedie to postupne k stovkam roznych inych zdravotnych problemov.
Mas ako tovmam slusne povedat "dokazeni" zaludok... Aj ja som to tak mala.. Ani kusok rozka zJest .. A furt ma bolelo brucho LEN z toho rozku.. Pi vodu a sem tam si nieco zakusni.uvidis prejde to... A hylak forte nad creva si daj
TAK ALEBO NENITO spôsobené ymenou vzduchu ? môže to byť ? alebo stým mám ísť k lekárovy ?
poradte pls
dobrí den mám podobný problém stálle ma napína ale negrciam a som teraz na prázkach u oca a ako som sem prišiel tak to začalo ale negrcám a žalúdok mi trávy ako má akurát v hrdle cítim tlak a stále napnutie ako som tu tak to mám stále on je totiž na kysucach teda som ja na kysucach a nwm čo stým mám robiť asi zájdem k doktorovy
poradte niečo prosím
toto som mala aj ja.bola som na hadicke :D a lekar povedal,ze mam podrazdeny zaludok,vela kyseliny (ja som vraciavala az take zlto-zelene horke sliny,penu) a aj miernu pankreatitidu ci co to bolo.dostala som lieky,dieta a po nejakom case som bola fit....
Ahoj
Ja mam uz asi tyzden podobny problem. Uz som mala aj helikobaktera, a mal podobne prejavy. Po kazdom jedle zle a v podstate skoro stale zle. Teraz uprimne neviem cim to je.Moznost je aj taka ze mas nejakeho parazita, mozno skrkavku - hlisty. Oba sa daju zistit zo stolice. Tak chod k svojej obvonej lekarke. Teda aspon v mojom pripade, ked mi je zle tak uz v tom nieco je lebo mne nikdy nebyva zle len tak z nicoho nic.
drzim palce
nutkanie na vracanie môže byť príznak "milióna" chorôb. od banálnych po veľmi vážne. a je ti ešte aj niečo iné okrem pocitu na zvracanie (bolesť niečoho, teplota,...). ja by som na tvojom mieste deň - dva podietovala, pila veľa tekutín a oddychovala. ak by sa to zhoršovalo, príp. za tie dva dni vôbec neutíchalo tak by som určite zašla k lekárovi.
Mam s tym ist k lekarovi?
Vobec tomu nerozumiem,na obed som si dal len suchy rozok so syrom a furt mi je blbo...a furt ked idem grcat vypluvam len sliny :/:(