Vyberaju ich na operačke, alebo v ambulancii v tej určitej nemocnici? A po ležiačky alebo v sede?
Ako vyberaju krčne mandle ?
Tebe ich vyberali 2x???
no vybrat si mozes:) no mne bolo po CA ked mi mandle brali vselijak...ked mi ich brali v lokalke bolo to lepsie...
Aj ja som bola v obidvoch.Ale keď mi robili jeden malý zakrok v lokalke tak naladovka mi nezabrala, citila som sa normalne ako bez nej a všetko som normalne vnimala. A po celkovej mi bolo iba chvilku zle ale bola som rada, že som to všetko prespala. To bol jeden väčši zakrok. No tak ešte porozmýšlam, lebo kedysi sa mandkle vyberali iba lokalne toto je taky novy trend, tak preto ma to zaujalo, ža si môžme vybrať.
v zasade to je tak ,ale sa dava jedna injekcia bud mesocain,alebo lidocain alebo marcain a pod.a nie 5,to by zlyhalo srdce
ale zbytocne by som si nezatazovala organizmus narkozou pokial to nie je moc nevyhnutne. na kazdeho CA inak vplyva ale zbytocne by som si ju nedavala. ved to nie je take strasne ja som bola v obidvoch a mozem ti povedat ze v lokalke je to lepsie. okrem tych hovadin co som natrepala ked mi dali v lokalke este naladovku to nemalu nejake vecsie nevyhody ako CA
v pyzame s takou zasterou
No tak to ja radšej v celkovej chcem ak si budem môcť vybrať :-). Tak to potom bude asi aj na normalnej operačke.
A len tak pre informaciu kto ste boli iba v lokalke tak vam dali aj to ich oblečenie take operačne? Alebo ste tam boli v pyžame?
no nie je to nic az take strasne len sa to strasne cita:) asi tak ako popisala aknitka...
pocuvaj aknitka na teba mam jednu otazku teda ak mozem:) ak ma dotycny chronicku nadchu, ako mu vyberaju mandle?
bola to taká špeciálna ambulancia (nie bežná, kde chodia ľudia), zákroková miestnosť. vyberajú sa po sediačky, sedíš v klasickom kresle aké majú v ORL ambulanciách. najskôr ti opichnú mandle (mne dali 5 injekcii do každej)a potom takým háčikom ich odtrhával a nakoniec vybral takým niečím čo mi pripomínalo zmrzlinovú naberačku len v menšom. stále ťa upozorňujú aby si dýchala nosom, sem tam vypľúvaš krv (s tým treba rátať, že je všade samá krv). bolesť v podstate necítiš, len také ťahanie. a nakoniec ak treba tak sa zašíva rana čo ostala. ja som mala dva stehy. sorry za takýto priamy opis, ale pýtala si sa ...
vyberajú sa ešte aj laparoskopicky, to je šetrnejšie, to ale neviem ako prebieha
a ak v lokalke tak v sede v takom kresle