Averzia ci ziarlivost na kamarata?!

Príspevok v téme: Averzia ci ziarlivost na kamarata?!
katy82

Pomozte mi prosim! Zacinam mat silnu averziu na nasho kamarata. S priatelom sme sa dali dokopy z najlepsieho priatelstva. Stale sme boli ako kamosi spolu a dlho si dobre rozumeli, az vzniklo viac. S nami bol aj dalsi nas spolocny, no viac jeho kamarat. Teraz spolu vsetci traja byvame a tu je moj problem. Ja som tu sama, kamosky tu nemam. Nemozem si stazovat ze sme s priatelom spolu malo. Naopak, stale a casto. Lenze je rozdiel dostatok pritomnosti a pozornosti. A mne prave to druhe chyba! Vecer prideme domov unaveny z prace a tak oni zasadnu s pivkom pred televizor a ja si stale hladam inu aktivitu, lebo sa nudim a tie debility co sa vysielaju mna nebavia. Resp. kamarat nosi na dvd same akcne filmy, ktore ma tiez nebavia a tak nemozem s nimi ani pozerat. Je mi luto, ze som stale sama. V jednom byte, ale sama. Ked si mam chut na vino, musim vypit celu flasu, ale dopijat na druhy den, lebo mi je luto zvysok vyhodit, kedze mam rada kvalitne vino a to aj nieco stoji. Pripadam si ako alkoholik, ked sama popijam vino popri nejakej aktivite. Priatel sice vino rad ma, ale ked nas kamarat pije pivko a uz mu ho kupil, tak si ho da. A nabuduce musi kupit zase teda pivko on. Ziarlim na kamosa, lebo mam pocit, ze priatel sa viac venuje jemu a odkedy viem, ze bol kamarat proti nasmu vztahu a robil zo mne debila, ze si priatelove city len namyslam, mam nanho tazke srdce o to viac. Mam pocit, ze jeho tesi, ked je moj priatel s nim (lebo by bol chudacik tiez potom sam) a u mna to potom priatel dobieha vecer v posteli ked sa pomojka, lebo nieco chce. Lenze ja potom ani zi sexu nemam taku radost. A kedy sme si spravili my dvaja pekny vecer ani neviem. Fest ma to stve, lebo ho lubim, chcem byt s nim. Aj priatel ma lubi a velmi- to viem. Len akoby nerobil nic preto, aby som ho lubila aj ja....

babenka1

Každý človek potrebuje mať aj svoj vlastný priestor, vlastných kamarátov, vlastné záľuby. Pre teba je to ťažké, že si sama, ale tvoj priateľ má kamaráta a rád trávi čas s ním. Tu nejde o to, že ťa nemá rád, len nemá potrebu byť s tebou stále. Sama píšeš, že okrem spoločného bývania spolu ešte aj pracujete aj cestujete. Nič v zlom, ale možno si proste potrebuje vo voľnom čase trochu od teba oddýchnuť, odreagovať sa. Tráviť celý deň každodenne s jednou osobou, hoci milovanou je teda dosť náročné. Radšej sa teš, lebo keby s tebou trávil ešte aj voľný čas, veľmi rýchlo by si sa mu prejedla.

katy82

Presne to je to. Moj priatel je spokojny, a nevidi problem v tom, co vidim ja. Lenze ja nespokojna som! Rozpravali sme sa. Sice nie v klude, lebo som bola smutna a tak som to skor nahnevane vyklopila. Lenze on vie, ze na kamosa akoby ziarlim a myslim, ze si mysli, ze len uputavam pozornost. Ale to tak nie je. Pytala som sa ho, ci nie sme spolu casto a nechce odomna pokoj, lebo so mnou je casto, tak je prirodzene ze potrebuje aj jeho- nechapal a povedal, ze nema pocit, ze je so mnou vela a potreboval by aj klud. Lenze ja potrebujem aj pozornost, nie len pritomnost. Je mu staci, ze som doma a teda je so mnou. Ale ja sa nudim! Sme spolu stale, lebo cestujeme i pracujeme spolu. Ale chvile sukromia travi s nim, nie so mnou. A kamosovi, kedze to vyhovuje a nie je potom sam... mam pocit, ze sam robi vsetko preto aby bol priatel s nim nie so mnou.

amika

Je pravda,ze keby si mala nejaku dobru kamosku,tak by si to tak intenzivne nevnimala,lenze momentalne nemas a tak sa situacia musi riesit,lebo sa trapis. V prvom rade sa musite s priatelom porozpravat a urcit si pravidla,pretoze ste nielen partneri,ale aj spolubyvajuci. Takze najprv si sadni v klude a vyrozpravaj svojmu priatelovi co mas na srdci,upozornujem ta,ze rozhovor musi byt bez narazok obvinovania,lebo toto nema nikto rad,vycitky a hrozby sem takisto nepatria,takze pekne mu povedz,co sa ti nepaci a co navrhujes,klad mu otazky typu ci si mysli,ze ti to takto vyhovuje a ci to vyhovuje jemu a ze ci ho zaujima co citis...hladajte spolu riesenie,zaver debaty ma byt taky,ze sa nehrame na vitaza,alebo porazeneho,ale na dvoch dospelych a stastnych ludi,po tom sa treba porozpravat s tym kamosom a urcit pravidla aj jemu...co sa tyka tych piv,ze on ich musi s nim vypit,tak si myslim,ze tvoj priatel je natolko rozumny a svojpravny,ze sa moze sam rozhodnut co chce pit,no nie? drzim palce...mam k tomuto vela co povedat este,ale nech si aj ini popisu a poradia ti,tak zatial cau :-)

jajka001

tvoj priatel nevidi problem, ktory vidis ty. podla neho je vsetko v pohode. porozpravajte sa, urobte si castejsie vlastny plany na vecer. a vinko :) ved nemusis pit. alebo si kup nieco mensie.