očné problémy

Príspevok v téme: očné problémy
oči moje

Asi rok mám okuliare na čítanie.Všimla som si že sa mi zhoršil zrak.Pripadá mi ,že čím dalej tým viac potrebujem okuliare na čítanie.Najprv len na maličké písmenká,teraz sa mi to žiada ked čítam aj knihy či noviny.Ked z blízka sa pozrem do dialky niekedy ani vtedy nemám čistý obraz.Zaujímavé že ráno ked vstanem je to horšie potom sa to zlepší.Večer pred počítačom nepotrebujem okuliare,je to jedno či mám rozsvietené v izbe či nie.Myslíte si že budem potrebovať aj do dialky okuliare?Máte niekto multifokálne sklá Varilux?Fakt su také dobré,že potom netreba len jedni okuliaare na všetko?Prosím odpíšte ked viete poradiť.

datelinka

jednoznacne ti na to odpovie len lekar po ocnom vysetreni :-)
kazdopadne, pri presbyopii treba ratat s postupnym zhorsovanim zraku, a to postupnou stratou akomodacnej schopnosti sosovky.
ak mas problem pri zaostrovani do dialky, je mozne, ze potrebujes aj okuliare do dialky, ale moze sa jednat napriklad aj o zacinajuci sivy zakal.
multifokalne sosovky su vybornym riesenim, ale su velmi drahe, preto ak sa ti este mnei dioptria, zrejme by to bola zbytocna investicia na kratky cas. ak este nepotrebujes korekciu na pc, tak by ti mali postacit okuliare na citanie.