Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

ako sa da diagnostikovat maniodepresia?

Príspevok v téme: ako sa da diagnostikovat maniodepresia?
Sheba

mam za sebou dlhe obdobie tazkej depresie a uzkosti, zacala som sa liecit len par mesiacov dozadu - antidepresiva, anxiolytika/antipsychotika. K psychoterapii som sa este nedostala, chodim na DS, zatial bez jasnej diagnozy. Inak liecba zabrala az neuveritelne. Predtym odpor k ludom a akemukolvek styku s nimi, izolovanost, totalna nekomuniktivnost, teraz neviem co robit skor, naakumulovana energia, mam chut byt neustale v spolocnosti, kludne uplne cudzich ludi, aktivne zit, vela alebo rychlo hovorim, mam zachvaty neovladatelneho smiechu z blbosti, pocit ze chcem robit 200 veci naraz az sa vo mne vsetko chveje a brni a ked uz nic ine tak aspon hyperaktivne trasiem svalmi, som zaroven utlmena liekmi takze bojujem s rozporom pocit vs. kondicia/energia na to tych 200 veci naozaj robit, odbieham od jednej cinnosti k druhej, od jednej myslienky k druhej atd., ked som unavena som nervozna. Skratka nadmerna nalada a ten zvrat sa mi zda prilis prudky a prilis rychly.
Je to normalne pri takejto liecbe, alebo to moze byt aj reakcia na lieky?
A vobec ako sa da odlisit manicka faza maniodepresie od pripadne normalnej euforie zo zmeny po tak dlhom obdobi depresii, alebo od neziaducich ucinkov liekov. Mam trochu obavy sa hned zdoverovat psychiatrovi, nechcem svoj stav prehanat

katty192

vieš, chcem ti pomôcť, ale som už unavená, len toľko, tiež mám bipolárku, tak potom zajtra, nechaj mi tu ešte otázky, ak budeš chcieť
ale podľa toho čo píšeš to odhadujem na BAP

Sheba

vdaka za odpoved, to beriem, tiez som nad tym uvazovala, predsalen telo sa musi s takou prudkou zmenou nejak vysporiadat, vyvazit ju
Snad sa to upravi, ale zas :)..je to stale prijemnejsie ako cas zabity depresiou a vzduchoprazdnom

Sheba

Vyrusuju? Tazko povedat, podla toho ako presne to myslis.
Ten stav je totiz prvy, vyrusuje ma to napätie, tenzia v celom tele, cim viac nemozem robit to co prave chcem. A je toho dost, mam pocit, ze ma ta hyperaktivita tlaci do veci na ktore este niesom pripravena.
Asi dva mesiace na liekoch som prilis nepozorovala zmeny, v tretom to uz prislo a asi mesiac, mozno dva som bola v "normale", teda dostala som sa z najhorsie a citila som sa viacmenej vo svojej kozi, ale primerane k tomu cim som presla. Len posledne dva tyzdne sa to zacina prudko vychylovat netusim kam. Moze to byt naozaj len prechodne

Fallo

sheba- je to normalne pri liecbe....a par mesiacov neznamena nic. Je to niekedy otazka aj par rokov kym sa z toho vyhrabes....
Drzim ti palce a hlavne to nevzdaj.....

Fallo

sheba- je to normalne pri liecbe....a par mesiacov neznamena nic. Je to niekedy otazka aj par rokov kym sa z toho vyhrabes....
Drzim ti palce a hlavne to nevzdaj.....