ahojte. som nevidiaci, mohol by minietko poradit cviky na chrbticu celu. na vyrovnanie a posilnovanie chrbta? poznamka: obrazky nepiste, idalne s popisom napr: lahni si, ruky v pred, sadni a tak. dakujem. pekne. ak to chce riesit niekto sukromne, tak moj skype je: bucklee12 este raz diki
cviky na chrbticu
ech do prkínka.. 10 minút som to tu písala a prdol mi internet, príspevok je v čudu.. Písať to druhýkrát sa mi nechce. Sory.
súhlasím, súhlasím,.... cviky z pilatesu sú vlastne kombináciou i jogy,... (: takisto odporúčam pre začiatky chodiť na nejaký kurz jogy či spomínaného pilatesu, kde to mnohokrát precvičujú kvalifikovaní fizioterapeuti, aby sa človek naučil správne tie cviky precvičovať a potom keď budeš mať základy, ostatok ti pôjde aj doma ľahšie (; držím palce...
Potvrdzujem! tento cvik je fantasticky po hodine jogy kde sme mali aj tento cvik som si citila kazdy jeden sval v oblasti chrbtice. Este je dobra na siju a ramena svieca, cize zdvihnes nohy do vrchu a podopres bedra dlanami lakte su oprete o podlozku, nohy uplne uvolni nenapinaj pracuju iba ramena v tomto vydrz totom spusti nohy k hlave az das spicky na zem za hlavou potom aj polena a vydrz. Potom pomaly naspat do sviece a rovnako pomaly poloz nohy na podlahu a uvolni. V kombinacii s kobrou to mas na velku cast chrbtice. Skus si najst dalsie cviky z jogy na internate existuje aj specialna joga na bolavy chrbat. Je to velmi ucinne. pripadne skus navstivit nejaky kurz jogy to by bolo najidealnejsie. Zober si partacku co by sla cvicit s tebou mohla by ti pomoct a kludne do toho oplati sa to!
Jedna vec je poslnovat priecne pruhovane svalstvo - teda cinky, stroje v posilnovni. Na posilnenie chrbtice a proti bolesti je uzasny cvik - KOBRA z jogy. Lahnisi na brusko ako babtko a zdvihaj hlavu a trup od pasa ako ti to ide. Pritom treba mat napnuty zadok a chrbat a oci prevratit nahor akoby do povaly. Nezadrzoivat dych, dychat do brucha. takto vydrzat postupne na 30 dychov. Tento cvik posilni ten dlhy sval okolo stavcoc a podoprie ich. Takze chrbtica prestane bolieta aj cely zadny chrbtivy lis sa stane pevnejsim. Nehovorim, ze do posilnovne by si nemohol ist.
pokial nemas problemy s chrbticou tak by nebolo zle mat doma dve cinky, s tym sa da robit mnozstvo cvikov, nie len na chrbat
celkovo cvičenie pilates je veľmi dobre na posilnenie, vyrovnanie či "predlženie" chrba, chrbtice....
Najlespie je sa opytat obvodnej lekarky.