RNG, prosim ta o radu. Od malicka trpim alergiami - najviac pel, rostoce, neskor sa k tomu pridala aj macacia a konska srst. Chodim alergologicke a vsetko ako treba... Aj ked neviem ako je to mozne, doetarz som vobec nemala alergiu na psy. Psiky mame doma, resp. na dvore a je to moja velka laska. Teraz sa mi zacina prejavovat alergia aj na nich... so svojou celozivotnou alergiou som uz zmierena, ale vyhybat sa svojim psom nedokazem a nemienim zmierit :( Porad prosim, ci neexistuje nejaky potravinovy doplnok, ktory by mi mohol nejak pomoct? dakujem vopred velmi pekne!
RNG - alergia
Co sa tyka pelu, referenciu som dostala ja hlavne na Stopalerg aj co citam po nete, je to vraj slovensky vyrobok, zlozenie prirodne, cize nema vedlajsie ucinky a mozu ho aj deti (aj dcera ma problem) - vie mi neikto podat osobnu skusenost??
Kyseliny prichadzaju vo forme Betaine HCl, pepsin HCl, L lysin HCl a podobne.Vyrobkov na ne je hromada, a hladaj ich napr cez iherb.com. najdi si niekoho co vie dost anglicky na objednanie.
RNG prosim co su tie kyseliny? Mohol by si prosim nejaku konkretnu odporucit lebo predpokladam ze na slovensku sa to neda kupit a po anglicky neviem. Velmi pekne dakujem.
Zase pripominam kyseliny, pri ich nedostatku alebo prilisnym zriedenim , ked pijes s vacsim jedlom vodu daju moznost mikrobov v zaludku kvasit jedlo. Takze nepi s jedlom ale az 3 hodiny neskor a to hojne, bez jedla, aby si to spravne koncentrovanymi kyselinami rozlozene a sterilizovane splachla do criev.
Mozno to same ti postaci, ak nie, tak potrebujes aj doplnok kyselin
RNG dakujem velmi pekne za radu, anto ta zelenina tvori hlavnu cast mojej stravy ale je to otravne to skrkanie a nafukovanie po tom :-( tak ze by som si mala pridat Jaro-zymes Plus a Alpha galactoside, Plus skusim aj Pankreatin a curcumu. Objednavam z iHerb hned buduci tyzden. Este raz dakujem.
Inac ked ta nafukuje uz zo zaludka, tak mas nedostatok kyselin, lebo mikroby na zelenine by mali silne zaludocne kyseliny znicita ked ich neznicia a jedlo ti uz v zaludku kvasi a hnije, tak to je mozne len pri prislabych-prilis rozriedenych zaludocnych kyselinach.
Doplnok kyseliny s jedlom by ti to mal vyriesit, tak ako to uz roky musim riesit ja, kde mi vekom kyselin ubudalo(tak ako aj vsetkeho ostatneho...) atrpel som palami, co mi lekari zle vysvetlili ako prebytok kyselin, co je absurdna blbost, zialbohu velmi bezna medzi lekarmi a samozrejme ludmi vseobecne.
Parietalne bunky vo vrchnej casti zaludka vyrabaju obvykle dostatok kyselin, co sa vekom a roznymi nakazami, najma v poslednom case zakernymi "zaludocnymi chripkami" podstatne znizuje. Ja som jednu "absolvoval pred par mesiacmi a odvtedy musim brat 2 x tolko kyselin nez dosial, inac mam pokazeny zaludok , hnacky a nafukuje ma ako balon.
Mladym sa to casom este moze zregenerovat, ale ja uz nemozem na to velmi dufat. Tak musim chybajuce doplnat, co sa da robit. Inac by mi telo trpelo nedostatkom roznych zivin a zacal by som sa scvrkavat, ako ini starsi ludia, co si definitivne neprajem.
Nafukovasnie z fazule alebo zelenin nie je alergia, ale neschopnost stravit niektore cukry, ktore potom zivia plyny produkujuce mikroby v crevach. Da sa tomu odpomoct branim enzymu alpha galactosidase, v davkach 1000 az 1500 GALU, najdes ho napr pridany do pancreatinu zmesi firmy Yarrow, pod nazvom Jarro-zymes plus.
bmw, curcuminoidy sy vytazky z pakorena, curcuma longa. Ten ich obsahuje od 2-3 % maximalne. Ked hovorim o protizapalovych curcuminoidoch s bioperinom davka 3 x 1500 mg, nehovorim o mletom pakoreni ale o velmi silnom vytazku z neho, kde je skoro 100% curcuminoidov a 10 mg bioperinu, co znasobi ucinnost vyse 6 krat.
môže mi prosím niekto poradiť ako sa môžem zbaviť alergie na koreňovú zeleninu, jadrove ovocie, kvôstkové ovocie, taktiez zelený šalat jem ho skoro každy deň (zalievka olivovy olej, citron, soľ)je super ze ma to zasyti ale je mi po ňom fakt dosť zle od žaludka, hrozne ma nafukuje :-(, poradi mi pls niekto, co na to brat. Momentalne beriem serrapeptazu 120 2x denne na lacno, potom 1000 vit C, D3 - 5000IU, zinok 25 mg.
RNG nemozem si kupit KURKUMU koreň mletý ako kurkumin a mám to isté aké kapsule?? Lenže neviem kolko čajových lyžičiek treba užívať aby som dosiahol 2-3 g denne......