Vysvetlenie vysledkov krvi

radca

Optimalne mnozstvo sacharidov je pre kazdeho cloveka ine. Problem so sacharidmi je skor v tom, ze sa ich je prilis vela v porovnani s inymi zlozkami. Ak sa jedia v podobe skrobov z muky, tak je to este horsie, ako ked sa pije nejaka sladena malinovka. Niekde sa dokonca uvadza, ze ludia, ktory maju nedostatok horcika, by nemali jest vyrobky z bielej muky, lebo spracovanie skrobu ho spotrebovava vo velkom mnozstve. Velke mnozstvo cukru a skrobu, tiez sposobuje potlacenie imunitneho systemu a spotrebovavanie stresovych hormonov. Tiez zavisi v akej forme sa sacharidy prijmaju. Ak niekto vynecha cukry, tak tie sa este stale vyrabaju z glykogennych aminokyselin (BCAA napriklad). A az ked sa tieto minu, tak sa zacnu vyrabat odpadne keto-latky, ktore mozu sposobit poskodenie organov. Obilniny je tema na dalsiu diskusiu, len napisem, ze dlhodobym slachtenim sa stale zvysoval pomer glutenu v psenici a stale viac ludi je nan alergickych a dokonca moze sposobovat aj reumu.

Fallo

bingham- suhlasim s tebou....
niekedy mi to pride, ze tam u neho uz mu asi nenaletia a my slovaci......
este nas to drzi....

bingham

Ale fallo ak by nahodou(nikomu to neprajem) niekto z nich dostal infarkt.....atd ako pisal karioll, hned by vyhladali lekara......tie doplnky je iba cisto biznis....len je smutne ze sa odporucaju ludom co maju vazne zdravotne problemy........

Rng vsetko s mierou.....

karioll2

ja nemam co k tomu dodat,su to nikdy nekonciace debaty.a toto oni nikdy nepochopia ako to je naozaj.
uz som sa ich raz pytal,ze ked dostanu infarkt,alebo porazku alebo plucnu emboliu,ci aj potom budu vykrikovat zli,zli,lekari,chcem alternativneho a ziadny heparin mi nepichajte,dajte mi bylinky s močom a destilovanu vodu s pol kilom c vitaminu a vsade mi urobte akupunkturu.

farmaceutka1

Tiez si myslim, ze clovek je primarne naprogramovany na sacharidy (ved aj ostatne primaty su). Keby to tak nebolo, tak by nebol esencialne dolezity Krebsov cyklus, ale na prvom mieste by stala betaoxidacia mastnych kyselin.
Otazka Eskimakov je uplne bezpredmetna, nakolko to je extremny pripad. Cela svetova populacia sa vyvijala v zavislosti najma od skrobovin, najma cerealii, plodov a semien rastlin.
(mimochodom, pise sa o tom aj v biblii...)

karioll2

pokial sa pamatam,ja som hodnotu 150g sacharidov na den uviedol ako standardnu davku pri normalnom beznom zivote,samozrejme ze ked clovek zje 40g (co je jedna zemla)a mu to staci,cize nejaky chory alebo stary clovek je to ok.
ale stojim si za tvrdenim,ze sme geneticky postaveni na spalovanie sacharidov a nedostatok sacharidov okrem zmeny vnutorneho prostredia sposobi velky hlad,co sa prejavi zvysenou konzumaciou tukov a bielkovin a roztoci sa kolotoc,ktoreho dosledkom je smrt na rozvrat vnutorneho prostredia a mozno by bolo dobre si uvedomit,ze mnozstvo chemickych dejov v tele prestane prebiehat

farmaceutka1

Ja som nereagovala na to, ze bez 150g sacharidov clovek zomrie. To nepovazujem za pravdu, ved glukoneogeneza prebieha.
ALE!
Napriklad zvysena glykemia pri diabete 2.typu je sposobena neschopnostou inhibicie glukoneogenezy a je to podla mna cesta, ako sa k cukrovke 2.typu dopracovat. Pokial bude clovek sustavne stimulovat glukoneogenezu, lebo nema sacharidy v potrave, potom nech sa nedivi, ze ochorie.