ahojte, mam 15 a velmi silny menzes. nezda sa mi to normalne, spoluziacky pri menzese normalne aj sportuju a ja sa ledva hybem. prepacte za nevkusne vyjadrenia ale cely cas zo mna totalne tecie. pri kazdom kroku aj ked sedim, jednoducho stale. a tie bolesti su neznesitelne. taktiez rovesnicky nemaju skoro ziadne a ja sa zvyjam v krcoch. jedna vlozka mi vzdy pretecie, niekedy aj dve. je to normalne? mavate aj vy take kramy ze ledva zijete?
Extra silne kramy- normalne?
kaciatko a mozem sa spytat ci si aj pred bratim hak mala problemy s menzesom?
chvalabohu, ze ti mama HAK nedovoli, sposobila by ti casom este vacsie problemy ako mas teraz. je to velky zasah do organizmu, do hormonalnej hladiny. ja osobne som ju brala len 2 roky a uz vyse 9 mesiacov mam nepravidelny, skracujuci sa cyklus, vacsie bolesti pri menstruacii ako kedykolvek predtym. na upravu horm. hladiny existuju aj prirodne prostriedky (uz velakrat tu bol spominany wild yam, angelika cinska atd) a tieto su pre organizmus uplne neskodne. alebo aspon nejaka bylinna zmes na zenske problemy, alchemilka a pod.
tak naco rozpravas ak suhlasis ze zdravie je dolezite ked tam nepojdes?vela bab sa stazuje ze nemoze otehotniet ale vacsina z nich si za to moze sama nezodpovednostou-akoukolvek
aha sorry skovil mi nick pred chvilou som sa rozpravala s narkozkou tak som to poplietla prepac
aha no...ja neviem som z toho hrozne zmetena...neviem co mam robit ani ku komu ist ani nic...
dalsia vec je ze ked si tvoja spoluziacka mysli ze je uchylny tak to nemusi byt pravda...su take baby ktore si myslia ze ked ta doktor vysetruje napriklad prstami zvnutra ze uz musi byt chybny..never vsetkemu...niektore baby nemaju predstavu co zahrna gynekologicke vysetrenie
naozaj? ja som mylslela ze do 18musim k detskemu...ale nevadi aj tak zatial nepojdem...ale dik za info
ale ved ty nemusis ist k detskemu gynekologovi podla mna...mozes ist aj k normalnemu...ved mas 15
no ja dufam len ze ta neporazi ale ja nemozem...detsky gynekolog u nas je zevraj hrozny, spoluziacka unho bola a hovorila ze sa spraval uchylne. neviem bojim sa ho a mas pravdu zdravie je to naj ale jednoducho sa nedokazem pred nim vyzliekat...ale dakujem za rady ja radsej vydrzim, pokial to nie je nebezpecne vydrzim.
...jasne zajdi ku detskemu gynekologovi a on to poriesi.