ahojte. takze poovinna prehliadka by mala byt kazdy rok ak sa nemylim. teraz v decembri idem mat 17 a tak sa chcem opýtať co konkretne mi budu v tomto veku robir. ale hlavnema zaujima ci mi sama obvodna doktorka bude robit nejjake gynekologicke vysertenie. alebo ci ma posle na gynekologiu. resp ci tam v tom pripade musim ist dakujem za skore odpovede
povinna preventivna prehliadka
jajkafr jaj ja som este len na gymply v prvaku ja som dieta:) takze studujem vsetko:) ale chcela by som robit niekedy nieco zo zdravotnictva vidim v tom zmysel ked ako si spominala iba podas pohar vody a ten pocit ze si pomohla...je to ine ako vypisovat papiere v kancelarii...a ved ty sama dobre vies ako je to v nemocnici a teda aj ako potesi napr. aj jediny usmev sestry. ja som napriklad zila cely tyzden z toho ze sa na mna usmial a milo so zaujmom pozrel lekar:) ked sa cas vlecie a si strapena velmi to povzbudi:)nie nie nastastie som neni v nemocnici casto hospitalizovana bola som dva razy pred rokom. ale toto bola kamoska v nemocnici a potom este kamarat takze len co som byvala na navstevach:)
zuzic
krásne si to vystihla tou poslednou vetou... práve pre toto to robím... pre ten úsmev a pocit, že si niekomu pomohla aj keď len tým, že si mu podala pohár vody či si sa s ním porozprávala a jemu ušiel skôr čas strávený v nemocnici :)
a ty čo vlastne študuješ? či to si v nemocnici tak často hospitalizovaná?
hehe to je dobre:) no ja mam pred cigancatami pekny respekt:) ked som druhy raz prisla na kliniku take male ciganca ma uz poznalo a hned sa za mnou rozbehlo ze pod sa prechadzat...tak sme sa prechadzali a ja po treningu zdrevenene nohy no tak ma boleli...a ona priviedla dalsie deti a len sme sa prechadzali a prechadzali...no tiez neviem ci rozumela po sl. ale jednoducho dalo sa s nou aj tak. prve bolo spravit si autoritu lebo inak bola dost besna no a potom to uz islo. hrali sme sa a tak..a ked prisla vecera tak same fnukanie a tak a vsetky umrncane. tak sme sa pekne dohodli ze ked budu papat bude ich cakat prekvapenie. no a ked vsetko spapali tak v izbe mali take malinke hracky (nosim ich vzdy pri sebe, take klucenky) boli take stastne. no a potom pekne papali lebo sa na nich pozera zajacik:) zlatunke s detmi sa da vybabrat:) az ja som si ani nevsimala okolie az kym ma neohlasil taky mlady doktor ze by sa ma tam rad nechal aby male posluchali:) a nasla som si tam aj kamosa takze na toto oddelenie mam pekne spomienky...no je to pekne povolanie aj ked tazke...ale myslim ze staci uplna malickost, usmev a podakovanie pacienta a tato pomaly neplatena praca sa stane krasnou...v tom je caro prace sestier i lekarov....
zuzic
to máš pravdu. Na oddelení kde som pracovala som mala asi 30 detí. Raz ma zastupovala kamoška a potom keď sme sa stretli tak mi povedala, že mám neskutočne zlaté deti počúvali na slovo :) Proste som si ich tak naučila :) Ak boli dobré oni ku mne bola som aj ja k nim. Ak nepočúvali dala som im nejaký trest napr. chodili do jedálne a z jedálne na oddelenie dokým nešli tak ako som to chcela :) naučili sa :D
A tiež prípad ešte zo strednej: Na oddelení bol asi 2-3 ročný chlapček taký anjelik. Priviazali ho do postieľky pretože mal infúziu. Sestrička bola nervózna nevedela ho utíšiť nevedela ho nakŕmiť nazlostená prišla za mnou a poslala ma nakŕmiť ho. Ja som ho rozviazala, bohužiaľ nasilu vytiahla z postieľky, ale celý čas som sa milo prihovárala a vysvetľovala, že s mu nejdem nič robiť, že ideme len papať. Nakoniec som ho vybrala a pritúlila si k sebe. Videl, že s nim nič nejdem robiť tak sa ukľudnil, začal so mnou rozprávať, túlil sa ku mne, začal papať. Nikto v uniforme sa však nemohol priblížiť dôveroval jedine mne :) Keď som odchádzala musela som ho priviazať späť do postieľky, ale vysvetlila som mu, že zajtra prídem zas, aby pekne ležkal, že zajtra sa budem hrať. A on neplakal priviazala som ho poslal mi pusu, zakýval ... Na druhý deň som svoj sľub samozrejme splnila a malinky ma čakal v postieľke a vykukoval kde som :) keď ma videl rozžiarili sa mu očká a celý deň sme boli najkrajší pár :D kreslil mi, rozprával, chodil so mnou po celom oddelení :) A potom plakal keď som odchádzala lebo sa chcel so mnou hrať :(
No a ešte jedna príhoda: Na oddelení bolo hospitalizované tiež dievčatko asi 2 ročné. Profesorka pridelila túto izbu mne. A ja som typ, ktorý rozpráva aj nemluvňa :D začala som do malinkej hučať, pýtala som ju cumlík. Bolo to rómske dievčatko tak som nevedela či mi rozumie, lebo sestričky vraveli, že ona nerozpráva. Keď mi však dala cumlík a chcela ho späť a pýtala dudu hneď som vedela, že ona rozpráva, tak som do nej hučala až začala rozprávať a sestričky sa chodili pozerať, že čo sa stalo :D
to mas dobre:) na detskom je to fajn, deti aspon nebudu mat traumu. bola som tento tyzden skoro kazdy den v nemocnici na navstevach a tie deti...oni ked si s nimi trosku laskavo rozpravala boli aj poslusne. normalne ze jak tam po nich vrieskali tak neposluchali ale ked som sa s nimi trosku porozpravala pripadne zahrala hned bolli lepsie a dokonca aj zjedli veceru:) tak vela stastia urcite budes dobra sestricka
zuzic
bohužiaľ ja som si tiež odžila svoje v nemocniciach a na liečeniach a ešte sa to neskončilo a asi sa to ani neskončí preto som sa rozhodla pre svoje štúdium.
viem čo sa nepáčilo mne na správaní sestier a lekárov v nemocnici a čo sa mi naopak páčilo. Teraz na praxi pracujem tak, ako pracovali sestričky, ktorých práca sa mi páčila :)
Navyše pracovala som brigádne v jednom detskom liečebno ústave a bola som tam u detičiek veľmi obľúbená doteraz mi píšu na pokeci :)
A v budúcnosti chcem pracovať niekde na detskom oddelení.
no sak to je este horsie ked z teba bude sestricka jejda tie neznasam:) sorry ale ked som bola v nemocnici tak po mne hucali po celek chodbe a to som este nic nevyviedla:) potom ich skoro porazilo:)no ja na zs aj teraz vela nemarodujem iba ked je to naozaj hrozne...ale saq nevadi:)no tak dufam ze z teba bude fajn zdravotnik a kde chces robit?
ja neštudujem medicínu aj keby som chcela... študujem ošetrovateľstvo :) no a ulievačov nepodporujem :) Do školy dá sa povedať chodím rada, alebo skôr nerada prepisujem poznámky a doháňam zameškané učivo... ešte na základnej škole som maródovala viac než dosť kvôli svojmu zdravotnému stavu tak teraz sa mi už nechce :) ale na základke som sa aj ja ulievala využila som každú príležitosť keď som nemusela ísť do školy :D
jaaj ale to zas doktorka pozna ze ja chodim do skoly az moc, neraz som mala z vycerpania problemy.ale to tebe ako bucucej doktorke hovorit nebudem este by som schytala:)..nie som ulievac:)
zuzic
napr. aj preto čo si napísala lebo veľa detí ide k lekárovi pretože sa im nechce ísť do školy a rodič o tom vôbec nevie :)