Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

neznesiteľné bolesti chrbtice

Príspevok v téme: neznesiteľné bolesti chrbtice
renatecka

Dobrý deň. Už Dlhšiu dobu mám problém, pravde podobne súvisiaci s chrbticou. Na PN som od januára. Bolesti pretrvávajú. Je to vyčerpávajúce a únavné. Chcem Vás touto cestou poprosiť o radu, prípadne o pomoc.Prikladám správu od lekára, ktorého som navštívila minulý týždeň. Sú v nej opísané výsledky vyšetrení. Subjekt: dlhodobé bolesti chrbtice, v auguste 2009 absolvovala hospit na NRO Nemocnie Poprad a.s. s DG.:CBS 1.sin s iritáciou koreňa C6-7, VAS C/TH chrbtice,SYbolestivéhoramena1.sin.Sledovaná ortopédom pre Omalgiu 1.sin ako pejav radik. SY, RTG, RTG ramenných klbóv ložisko prejasnenia oblastí tuberculum majus obojstranne(Dr.Vybošťková19.06.09), RTG TH: Naznačená diskrítna dxkonvexná skolioza TH chrbtice bez R stavcov. pedikly diferecovateľné, výška stavcov a medzistavc. štrbín je primeraná, bez štrukt. ložisk. zmien. V proxim tretine incip. osteoprodukt. zmeny na predných hranách stavcov. (Dr. Loumová 15.04.09), MR vyšetrenie C chrbtice so Z: EMG vyšetrením nepotvrdená kompresívna neuropatia na HK bilat. (DR. Gurčík). CT C5/6 a C6/7so záverom v oboch vyšetrovaných úrovniach sú disky primerane vysoké s počínajúcimi osteochondrotickými zmenami, bez známok protrúzie či herniácie (DR. Molnárová, 19.01.09) Sledovaná reumatol pre VAS C chrbtice, CBS 1.sin, T.č. bez artrídy, Hmorálna zápal aktivita nevyznačená.Absolvovala scontiraf. vyšetrenie so Z: Scintigraficky zvýšená osteogenet. aktivita v lonovej kosti bilat (Ľudmila Pal, 07.09.09). T.č. sledovanáa v ličebe na NRA so Z: CBS 1.sin, Alg SY bederný. Odoslaná na FRA. T.č. udáva bolesti s maximo v oblasti šije a medzi lopatkami s iridáciou do ľavej lopatky a ĽHK až lakťa a 3-5 prstov, s pocitom trpnutia, slabosti, neobranosti, neudrží predmety v ruke, intenzívnejšie pri pohyboch, L chrbtice s irridáciou do ĽDK až do prstov, meteoro senzitivita+. Nauzea+. Vertigo+. Cephalea+-. Úraz-. Iné ochorenia neudáva. Kašel a kýchnutie zvýrazňmuje alergie. Anovesik. ťažkosti neudáva. Alergiu na Lieky 0 OBJ: v popredí obj nálezu je porucha stereotapu chôdze na špičke a päte vľavo neprevedie, porucha statodynamiky pri AF postavení hlavy, akcent. TH kyfóze naznačenej skokliodeviácii TH/L chrbtice so svalovou dysbalanciou v zmysle horného skríženého sy s akcentáciou na ľ. stranu s poskrac. mm. s TP oblasti horného trapézu 1.sin t.č. s primeranou funkciou C chrbtice, s blokom 5 rebra vľavo do exps. Gotické ramená. HAZ C/TH. Viazne rozvíjanie dist tretiny L chrbtice s blokovým postavením LS chrbtice a SI 1.sin. POčas vyšetrenia algický doprovod. Thomayer40 cm, Laseque pozit vľavo od od 80º, oslabenie sval. sily palca do F a E, Termin viazne elevácia v ľ. pleci, ER v norme, oslabenie sval. sily ABD, F, v lakti vľavo i úchopu vľavo. *DG: M54.2 Myofasc. SY s akcentom na C, TH a L chrbticou s poruchou statodynamiky s poruchou funkcie TH a L chrbtice pri CT, MR, RTG s poskrac. postur mm s TP M53.1 Cervikobrachiálny syndróm vľavo s radiculopatiou C6,7 M54.1 LIS 1.sin s radiculopatiou L5,S1 oslabení sval. sily palca a členka Manuálna terapia : iba mäkké techniky na TP, šetrne do exps. uvoľ rebro, od manuál. techník na LS vzhľadom na radikulopatiu sval. sila ústup. Dopor.: režim vertebropata, prevencia pred chladom, kľudový režim, vzhľadom na oslabenie sval. sila palca vhodné kontrol. NR vyšetrenie (RTG LS, CT?), potom pokiaľ nebude KI Laser na C a CBS, E na LS a LIS. PS. Lekárka z neurológie ma odmieta poslať na odporúčané RTG,prípadné CT. Rehabilitačný lekár bez týchto výsledkov je zdržanlivý a chce prerušiť rehabilitačnú liečbu. Za radu a prípadnú pomoc Vám vopred veľmi pekne ďakujem. blaskovci@post.sk

RNG

Inac zle hospodarenie s mineralmi moze vyplyvat zo znizenej cinnosti stitnej zlazy alebo kolisajucich sa hladin hormonov, co je tiez dolezite napravit, podla moznosti potravinovymi doplnkami, nie chemickymi liekmi.(jod yam...)

RNG

Na skoliozu pomaha napinanie chrbtice("skripec" na noc)
Na zlepsenie stavu stavcov doplnky na kosti, pozri temu /////////////
na vyhojenie poskodenych nervov 10-15 gramov rybacieho oleja denne.
Aj je k tomu prispievajuci aj zapal nervov sposobeny virusami, zvysenie viralnej imunity pomoze.
/////////////

Obavam sa, ze to cele ma ale povod v zlom traveni, pouzivani antiacidov(protikyselinovych priestriedkov), s velkou pravdepodobnostou.
Dlhsie pouzivanie antiacidov vedie k zhorseniu travenia(bez kyselin nemoze zaludok travit) znizenej absorbcii roznych zivin z nedotraveneho jedla, vcitane mineralov a postupne to vedie k oslabeni chrbtice, mikorprasklinam, skrateniy(znizeniu telesnej vysky), cez mikropraskliny vychadza mok a vyvolava velmi bolestive zapaly tesne vedla chrbtice
V dalsom vyvoji zacnu stavce kolapsovat, co vedie k poskodeniu nervovych zvazkov etc.

Travenie je nutne si napravit, inac sa v tele vyvinu hromady problemov a degenerativnych zmien.

myrec

Dobrý deň, odporúčal by som Vám skúsiť masáž tzv. Dornova metóda, čo je vlastne bezbolestná náprava klbov a stavcov na svoje miesto. Pri poškodenej chrbtici je to niekedy dlhši proces kým sa dostane do normy, chce to pravidelnosť v cvičení, ale funguje to, ja som mal podobné problémy, dokonca som používal barlu pri chôdzi a postupným cvičením sa mi to zlepšilo takže ju nepoužívam. Skúste pohľadať niečo na internete, viem že ju robia v Košiciach, nechcem robiť reklamu, tak ale minimálne za pokus to stojí. držím palce

myrec

Dobrý deň, odporúčal by som Vám skúsiť masáž tzv. Dornova metóda, čo je vlastne bezbolestná náprava klbov a stavcov na svoje miesto. Pri poškodenej chrbtici je to niekedy dlhši proces kým sa dostane do normy, chce to pravidelnosť v cvičení, ale funguje to, ja som mal podobné problémy, dokonca som používal barlu pri chôdzi a postupným cvičením sa mi to zlepšilo takže ju nepoužívam. Skúste pohľadať niečo na internete, viem že ju robia aj v Košiciach, nechcem robiť reklamu, tak ale minimálne za pokus to stojí. držím palce