ahoj mám problém s ktorým sa neviem vysporiadat som nezamestnaná bez finančných prostriedkov chová ma manžel ,ja sa starám o jeho mamu,ktorá mi žerie nervy dost na tom ,že sama so sebou mám problémi,s manželom sa nedá porozprávat o ničom mám velké deti chlapcov ale tý maju svoje..ja sa cítim strašne sama nemám nikoho ,komu by som sa zdvoverila,musím všetko dusit v sebe ked to inak už nejde tak sa chcem porozprávat z manželom ale vždy sa pritom velmi povadíme on má svoje problémi a nie aby som ho zatažovala ,ešte zo svojimi neviem čo mám robit zhnusil sa mi celý život,už od marca som ibna doma zatvorená nikam nechodím jednoducho nebaví ma žit neviem či to prejde alebo to bude ešte horšie jednoducho sa bojím..
POMOŽE MI NIEKTO
S NIMI SA NEDÁ ROZPRÁVAT chcela som ist cez leto na víkend za dcérou býva v košiciach,nemal mi kto babku zavarovat ,švagriná jedna nemala záujem ,druhá ,že akurát teraz musí ist pozriet nejakej z práce na svatbu,tak sopm musela poprosit susedu,aby chodila na babku trochu pozriet ja som jej všetko pripravila už iba zohriat ,synovia ked prišli z práce,sa išli pozriet tiež či niečo nepotrebuje inak sú to 17a25 ročný slobobný.potom zase raz sme chceli íst v sobotu pozriet sa na jánošíkovské dni ,to som hovorila švagrinej ona na to že či tam musíme,ona tiež nikam nechodí,to sa chyslali práve na dovolenku,do tatier čo tam chodia každý rok,tak ja nesmiem ani nikam íst pozriet,lebo oni si to neprajú ,ale ja som si to zariadila,a išli sme z manželom na ten výlet .inak babka súhlasila,s tým
osudová, ja si myslím,že je to skôr tak, že ked si ty ticho tak si každý myslí, že si spokojná...musíš vyjadriť svoju nespokojnosť a manžel by ta mal v tom podporiť. Všetko sa dá povedať inteligentne a bez emócií, veď čo môžeš stratiť? Len získať. To čo ostatná rodina od teba očakáva je otrokárstvo.
tak potom si stahuj alebo nech ti dava z jej dochodku.Ved to som este nepocula brat peniaze a rozdavat druhym a ten,kto sa stara nema nic.Treba povedat babke.Doba je zla,ty pracu nemas,ze treba davat na stravu aj vsetko okolo toho.A aj tak ta obdivujem,pretoze pri takychto podmienkach su to vacsinou dcery,co sa staraju o rodicov,nie nevesty.
ahojte baby mam48 rokov bývam pri Trnave inak to nejde a ja sa neviem bránit.švagrine by babku neopatrovali ,majú pekné miestečká pracovné ktoré kvoli babke by nenechali,zazlievajú jej že mi to dala,ale ja s nou byvam v jednom dome ale každá má svoju bytovú jednotku ,to je ešte dobre,lebo inak by sa to nedalo .neviem ale keby som si zobrala ,opatrovatelku moc by som nevyhrala ,ona by bola s nou iba ten čas čo by som bola v robote,ale doma by som mala zase tie isté podmienky ako mám len by som čo zarobím dala inej,to je potom jedno kto sa o nu stará ,ale musím tobyt ja ,inak by ma asi rodina zožrala
Mám tiež problém,a potrebujem íst medzi ludí von,potrebujem sa vyžalovat niekomu cudziemu-ale ak máš s tym problém nemusíš odpovedať.
to bude urcite svokra :-)
purblanka a tebe je to načo tak surne? osudová nepíš nič,čo ak je to príbuzenstvo, ktoré ta tu chce odhalit? :)
osudova-odkial si,a kolko máš rokov?napíš len okres,prosím.
osudova
a za co sa vlastne ona zavdacuje tym ostatnym,ked tebe nemoze davat z dochodku?Mama ma este jednu sestru a ta je v cudzine.Ona ale nikdy nic nechcela,pretoze uznala,ze ona je uplne mimo starosti.Dochodok cely ide medzi tie dve sestry (babkine)dcery,ktore sa staraju.Ved je to uplne normalne.Mala by si sa aj s manzelom dohodnut,ze si zo vsetkymi prehovorite v dobrom.Nemas pracu kvoli tomu,ze sa o nu staras.Potrebujes na stravu,byvanie,proste si za to vydel vzdy ciastku.Je to v niektorych rodinach tazko ked ide o financie,ale nech sa potom staraju aj oni.Je to hnusne si za to pytat peniaze,ale ty by si mohla pracovat a peniaze su dnes vsetko.Skoro.Neboj sa zacat veci riesit.
Ahoj osudova,ja to mam podobne ako ty.Momentalne som tiez nezamestnana a zatvorena doma.Manzel je cely den v praci,syn je uz velky a ma svoje zaujmi.Tiez sa staram o svokru,ktora ma vie tiez pekne vytocit.Ale beriem to s rezervou ma uz 75 rokov a je to naozaj tak ,ze stari ludia su niekedy ako male deti.Byt napisala na najmladsiu dcerku milacika,dcera sa vydala a milu mamu vyhodili z bytu.Tiez jej este pred tym stihli vybielit vkladnu knizku a bez koruny ju vyhodili.Ale zas moja svokra mi z dochodku prispeje na domacnost,lebo tiez nasa financna situacia nieje ruzova.Svokru si striedame traja, po dvoch mesiacoch.Mala by si sa ozvat,nech Ti prispieva nejakou korunou na domacnost.Ved kto by ju opatroval zadarmo,keby bola v domove tak tam by ju to stalo cely dochodok.Keby ti bola napisdala cely dom ,tak nepoviem ale co tie ostatne desatiny domu,tie napisala kom?Za tie roky si jej to aj preplatila, tu desatinu toho domu.Drzim palce a prajem pevne nervy.pa