ahojte, trpím panickou poruchou, užívam štvrť cipralexu a trpím hroznými závratami. Niekedy mám pocit, že ma prehodí hore nohami, normálne mám pocit z toho veľmi zlý, ked sa mi stále točí v hlave, taká nepríjemná slabosť v nohách...čo vy robíte v tomto prípade, kto má podobnú skúsenosť?
ZAVRATE
ahoj...aj mne sa sem tam stava ze mam zavraty a to som este nato prislis mlada..potom zo strachu mi zacne byt srdce..neviem co mam robit..
zvyknem ist rychlo na cerstvy vzduch,napit sa, alebo dat si zuvacku a pomaly to zhlboka predychat.
a velmi dobre je, ak mas psychicku poruchu z toho hovorit o tom..s priatelmi,rodicmi,znamymi...velmi to pomaha, pretoze nemusis to dusit vo vnutri a potom aj zabudnes na take problemy
ja užívam ten cipralex tak si myslím, že z toho to môže byť, lebo ja mám tie závrate od začiatku jeho užívania. Ale dnes mi bolo tak zle, že som ledva stála na nohách.
Asi začnem cvičit, dýchať...neviem uvidím či mi to pomôže, alebo je na príčine tejto hrozný čas. Ked sa ukáže slniečko hned mi je troška lepšie.
To moze mat vela pricin. Moze to byt aj z nedostatku B-vitaminov, alebo porucha pecene od nejakeho lieku, chrbtica, atd.... Skus uzivat B-komplex.
Kuriatko, ja som žila celkom normálny život, skončila som vysokú školu, našla si zamestnanie, vydala sa. Všetko v krátkom čase. A potom mi prišlo raz vonku strašne zle, odvtedy sa z toho neviem vymotať. Doma sa cítim bezpečne, nič ma neohrozuje, ale vonku - to veľké priestranstvo, niet sa čoho zachytiť, ľudia sa prizerajú, ako sa tackám... A márne sa presviedčam, že sa mi nič nestane. Keď mám niekde ísť, musím ísť s manželom - aj to len autom. A je mi to ľúto, manžela to tiež nebude baviť večne a ja sa chcem vrátiť späť do života. A napr. na moste - tam neviem prečo, ale cítim sa úplne najhoršie, na smrť.
daniellita
a z čoho pramení váš strach? Keď doma nič a vonku áno? Len sa pýtam, nepoznám to...
A držím palce!
Ja mám závrate ale panickú poruchu nie.
a nekonzultovali ste to so svojimi lekarmi, psychologmi, psychiatri? u kardiologa ste boli, vsak? nechcete skusit nejake prirodne preparaty a snazit sa o plny obrat myslenia - k pozitivnemu? smaozrejme, nie zo dna na den, ale postupne.
Mne vtedy práve tlak strašne vystúpi, až ma to desí. Ale slabosť v celom tele je, zahmlievanie pred očami, neostré videnie.
baby a vy ked mate zavraty - toci sa vam hlava, mate pocit na odpadnutie a este nieco? nemate aj taky pocit slabosti v celom tele, pri srdci akoby sa vam aj tlak uplne zminimalizoval?
Ahoj. Ja by som ti o tom vedela rozprávať, žiaľ neviem ti s tým pomôcť... Práve píšem vo vedľajšej téme, že sa idem liečiť do nemocnice, lebo PP ma položila doslova na lopatky. Doma závraty nemám, vyjdem vonku - mám. Nikde sama nedôjdem práve kvôli tomu, prehadzuje ma z jednej strany chodníka na druhý. Už som pochodila toľko vyšetrení, ale nikde nič... Neviem, ako sa toho zbaviť. Tak sa drž a bojuj!