ahoj, mam taky problem...viem ze by som sa nemala priatelovi hrabat vo veciach ale chcela som len zistit ci nahodou nerobi to co nema. takze asi pred 2 mesiacmi som nasla priatelovi take tie male sacky na travu, dve vodne a dve flase na suche a aj odstrihnutu slamku, kvapky do oci asi 4 a v dasej este bolo asi dopoly. potom som mu este niekedy ponachadzala pekne spravene alobaly na flasu a teraz som mu nasla dalsie a dalsie slamky poodstrihovane a tie kvapky uz boli prazdne. predtym ako sme spolu zacali chodit bral rozne drogy ale potom sem tam len travu. teraz v posledne mesiace mi hovori ze uz nehuli. som mu povedala ze moze ale nech mi o tom povie. ale nie. nechce sa priznat. co mam robit. neviem co si mam o tom myslie. tak vas prosim o radu co by ste robili vy a co by ste si mysleli na mojom mieste. dakujem
priatel a jeho klamstva
radka: tak potom mu povieš pravdu, "áno, porušila som tvoje súkromie a našla som celú zbierku pomôcok a neverím, že ich nepoužívaš a "len" si ich zabudol vyhodiť. Mrzí ma to, ale išlo mi o tvoje zdravie."
Ja som toho názoru, že človek by sa nemal hrabať v partnerových veciach, nielen kvôli zachovaniu súkromia, ale aj preto, že nikdy nevieš, čo nájdeš.....ale u teba je aspoň to ospravedlnenie, že si tušila, že sa niečo deje a tu nejde o žiarlivosť alebo neveru, tu ide o jeho zdravie. Čo myslíš, keď žena alkoholika nájde doma ukryté fľaše, tiež to nechá tak?
Dva mesiace sú dosť, aby sa priznal aj sám a on to neurobil. proste ho pritlač k múru, daj mu ultimátum. Ak sa s tebou rozíde, tak aspoň budeš vedieť, aké sú jeho priority v živote.
radka.-komu niet rady,tomu niet pomoci.
tak jeho rodicom to ja urcite hovorit nebudem
radka tvoj priatel potrebuje pomoc.ak ho mas rada kontaktuj jeho rodicov rob vsetko preto aby s tym prestal,nenechaj ho v tom lietat.
babenka tak to nie je teda pekna predstava. a ked sa zacne vyhovarat ze to nerobi? ze to si zase len namyslam?
radka: ja by som sa s ním rozišla na tvojom mieste (ja ti radím naozaj z vlastnej skúsenosti). Ja chápem, že ho máš stále rada, ale myslím si, že si rozumné dievča, že sa určite rozhodneš správne. Vieš on keď je závislý, tak on neprestane ani kvôli dievčaťu. Droga je niečo iné ako cigareta.
radka: presne tak, povedz mu, že ak mu na tebe skutočne záleží, tak sa kvôli vašej láske vzdá trávy. Povedz mu, že ho budeš podporovať, aby s tým prestal, ale už nebudeš naďalej tolerovať jeho závislosť. A ak s tým neprestane, tak sa s ním rozídeš. Povedz mu, že ho máš rada, ale že si s ním nedokážeš predstaviť budúcnosť.
Zamysli sa sama: keby ste mali spolu dieťa, zverila by si mu ho? Nebála by si sa, že zatiaľ čo ono sa dusí vo vankúšoch a narieka, on si zatiaľ veselo hulí v druhej izbe? A to chúďa dýcha ten dym?
bože ty chceš s fetakom nadalej ostavat??pokial sa toho nevzdal doteraz kvoly tebe už to nespravi....
inak dakujem za vase nazory a rady
ok. tak asi vazne nechapem. ale ked sa s nim nechcem rozist tak co mam robit? mam mu povedat ze o tom vsetkom viem a ked este nieco najdem alebo zistim tak sa s nim rozidem? ale to bude klamat mozno este viac.