Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

vyvarate plienky?

Ivka 1

Pohodlnejsie su pampersky ale bavlnene plienky su zdravsie. Na bielenie materialov,z ktorych su vyrobene pampersky a aj menstruacne vlozky sa pouziva chlor na
bielenie. Na to je hodne deticiek alergickych a moze sposobit aj zapaly. Takze ja odporucam bavlnene plienky ,vyvarat aspon do tretieho mesiaca .

terkaM

ja som tiez davala detom pampersky, bolo to pohodlnejsie ako pre mna, tak hlavne pre deti.
bublik,
predstav si, ze keby si mala menstruaciu,tak si namiesto vlozky das kus bavlnenej latky...., myslim, ze je to to iste.

aknitka

ja som tiež používala látkové plienky len na široké balenie a raz za čas som ich veru vyvarila normálne v hrnci na sporáku (neviem či to malo väčší význam ako na 95 stupňov v práčke ale tak aspoň pre lepší pocit). a neviem si vôbec predstaviť že by sme mali používať látkové plienky namiesto jednorázových. často chodíme k našim na chatu takže by bolo ťažké dostatočne hygienicky sa tam o plienky postarať. a taktiež keď sme niekde na návšteve. pri mojom synovi by som si domov niesla aspoň za igelitku špinavých plienok domov.
som jednoznačne za jednorázové plienky. ale klobúk dole pred maminami ktoré sa "trápia" s látkovými plienkami a ich plienky vyzerajú ako čerstvo napadnutý sneh a nie ako zašmudlaná fľakatá handra. ak niečo robiť tak poriadne.

finta

Fallo: navyse mamka spomina, ako latkovky strasne pretekaju...Neudrzia nic. Ale ved take samozrejme veci by mala zena vediet daleko pred tym, nez privedie dieta na svet. Pokial nezije v jaskyni, nie je ospravedlnenie, ze zena take veci nevie a clovek ostane s otvorenymi ustami, ked pani bublik napise, ze ona uz veru dlho nema 20 rokov.

jajka001_

ojka, to je nezmysel. dieta sa nauci na nocnik, ked je na to dostatocne fyzicky a psychicky zrele.
ja som nepouzivala dokonca ani pampersky, pouzivala som wickies, boli lacne, malemu nevadili.

Fallo

odporucam pampersku .....je tam mensie riziko problemov pred podrazdenim pokozky...latka neabsorbuje tak ako pampers...

ojka

ano, to je predsa pravda, že mokrá plienka dieťaťu vadí, nepríjemne ju vníma a ale už v štyroch mesiacoch môže dávať najavo svoje nepohodlie,dieťa sa prebali,pocíti zmenu a veľmi skoro sa vďaka opakovanej skúsenosti naučia používať nočník. Možno si poviete, že to je len babská rada, ale tak čo ja viem, tak to funguje (:

finta

Ja som bola odchovana na latkovkach a nocnik som zacala pouzivat az ako trojrocna. Som normalna:)

A su uz vselijake ine "pampersky". Tesco plienky a podobne. Ked niekto pouziva latkovky kvoli tomu, aby usetril, tak po prve uprava latkoviek vyjde narovnako a ked clovek na dieta nema peniaze, tak nech ho teda nema...

darika

bublik
skus sa pocurat a v tom ostat.Ved je to na tu jemnu pokozku strasne.Ja som balila pred 9 rokmi.Pampers,plienka.Ta len kvoli nozickam.Ale nikdy by som nedovolila,aby mi bolo dieta v mokrej pocuranej a to nehovorim o spinavej plienke.Kedysi zeny pocas periody tak isto pouzivali handricky a tie prali.Preco sme presli na pampers.Bublik,moj syn zacal na nocnik skor ako susedina dcera,ktora mala latkove.To nie je o tom.A su v dnesnej dobe aj lacnejsie.Nemusis origos pampers.Usetris prasky na pranie,vodu,elektriku,dietatku kozu,cas pri vesani a zehleni.Ten cas je velmi vzacny.Takze moc neusetris.