Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Pocit na zvracanie

Príspevok v téme: Pocit na zvracanie
Gerbil

Zdravím,
už niekoľko mesiacov trpím ráno pocitmi na zvracanie, kedy musím bojovať, aby som do seba dostal čo i len šálku ovsených vločiek s jablkom a nevyvrátil to zo seba. Niekedy sa poobede žalúdok ukľudní a môžem pojesť prakticky čokoľvek, no často problémy pretrvávajú i neskôr. Zo skúsenosti viem, že i len mierne podnety na stres a nekľud vedia náramne zvýrazniť tieto problémy, no nie som schopný sa im vyhnúť.

Podľa gastroenterologického vyšetrenia mám nadmerné množstvo žĺču (žlčové jazierko) a bola mi odporučená šetriaca diéta. Podľa ultrasonografického vyšetrenia je všetko v poriadku. Podľa situácie beriem liek Ganaton.

Problémy sa objavili cez leto, kedy som ráno chodieval do posilňovne. Začal som vtedy konzumovať srvátku, glukózu a pod. + kapsule B Complex, omega 3 mastne kyseliny a ine. Vsetkych praskov na naberanie hmoty som sa uz davno zbavil, no problemy pretrvavaju a čím skôr ráno vstanem, tým sú horšie. Je možné, že aj tabletky ako vitamíny, ženšen a pod. by mohli takto žalúdok dráždiť?
Ak niekto pozná riešenie môjho problému, veľmi rád a vďačne ho uvítam. :)

DzanaFX

Hhaha pobavilo :-D...Tak ja osm prišla v pohode žiadny stres, ani panika...Ľahla som si zastrčili mi hadičku do hrdla a po dvoch min sm išla sokojne preč...Keď som prišla 3tíkrát, tak už mala zo mňa sestrička srandy, že asi sa mi to fakt páči, že som tam často...Ja že hej milujem to už poďme na vec :-D...Pokiaľ človek je v kľude, nič nehrozí, pomaly dýcha a počúva nariadenia a ide to v pohode, ako v mojom prípade...Pokiaľ tam začne niekto dychčať od stresu, ani by som neradila ísť...:-D Ale ja to beriem už v pohode...Aj prvýkrát som bola vyrovnaná, nejde predsa oživot :-)

atm

v suvislosti s "hadicou do zaludku" mi pride najsialenejsi prispevok co tu bol nedavno presne k takejto teme od tomik123..:D www.zdravie.sk . teda asi primarna rada pre kazdeho kto na to ide je- nepanikarit:)

DzanaFX

Endoskopia (hadička do žalúdka) je nepríjemné vyšetrenie, no nič, čo by sa nedalo prežiť...Bola som už 3x...Proste Ťa len vkuse napína, až Ti slzy vybehnú, ale netrvá to dlhšie ako 2min...Tak len to dávenie je nepríjemné dosť, ale žiadna bolesť nič...Nezomrieš :-)

Gerbil12

Mne je tiež na vracanie hlavne rano aj cez den a aj mne to zacalo od kedy posilujem išiel som doktorke poslala ma na Sonografiu a zistili mi že mam zvačšeni žlčnik od vajec čo som jedol .

Však chod doktorke a povedz jej o tom za ten čas sa mohlo vela ymenit

Gerbil 1

Ja som tiež posiloval ja som jedol vajcia a od vtedy mi je na zvracanie bol som na sonografii a tam mi zistili že mam zvačseni žlčnik dali mi nato čaj že mi to pomože prešiel mesiac a stale mi je na zvracanie ???????????????????????

blondula

....presne ako je nazov temy :DDDDD aj ja som bola :-( normalne az dva razy,neviem ci som druhy raz bola na praskoch ked som sa na to dala :DDD

1213543rger

O pár dní idem na gastroambulanciu a idu mi davat nejaku sondu či čo cez krk a chcem vediet aky to je pocit???

marilynka

McSpider tak to je psychika, to máš ako u niektorých ludi vyvolávaju takéto pocity vtedy, ked maju vystupit na verejnosti pred velkým počtom ludia a u teba je to zase takto. Skus sa na to nezameriavat, všetko je to len psychika.

McSpider

Ahoj ! Mám 17 rokov, a článok ktorý si sem napísal charakterizuje môj problém ! Začalo to pred rokom, keď som nastúpil na strednú školu. Od vtedy mávam tieto problémy. Zo začiatku ma napínalo každé ráno pred školou, (to je ten stres) ale neskôr sa to vyvýjalo až mi je zle neustále. Cítim akokeby tlak v hrdle. Trošku stresu a ma napne. Bol by som rád keby sa to nejak vyriešilo. Nemôžem sa už ani zájsť za svojou holkou. Je to strašné ako sa trápim. Každé ráno a potom tie stresy a pocity na zvracanie. Gerbil, ak sa ti to podarilo vyliečiť, daj vedieť. Moja obvodná doktorka povedala že to je buď štítna žľaza alebo nejaká úzkosť. Takže ma poslala na to gastro, a psychiatriu. Ďakujem

lásočka

mám ten istý problém už viac ako rok a po všetkých možných vyšetreniach mi nakoniec zistili, že mám helicobaktera pylori - nemôže to byť aj tvoj problém? Ak ti nerobili test, daj si urobiť dychovú skúšku alebo vyšetrenie sondou (fuj, ale dá sa to zvládnuť, veď si chlap!)