Chcela by som sa opýtať, nárok na preventívnu prehliadku u gynekológa je jeden krát za rok..ok. A čo všetko zahrňuje táto prehliadka? Aj odber krvi a obzvlášť ak beriem antikoncepciu, nie?
Moja gynekologička mi povedala, že sa prijal zákon kde už odber krvi pri gynekologickej prehliadke nemajú robiť a keďže beriem antikoncepciu tak je pre mňa odber krvi DôLEŽITÝ. A že s tým sa mám obrátiť na môjho všeobecného lekára.. A ten mi dnes povedal, že to nie je pravda, že novelizácia zákona bola pred troma rokmi a takéto tam nič nie je (čo mi povedala moja gynekologička).. Všeobecný lekár robí preventívnu prehliadku raz za dva roky a aj s odberom krvi, čo pri braní antikoncepcie je neakceptovatelné predsa!
Tak sa pýtam, ako je to prosím????
Preventívna prehliadka u gynekológa a ANTIKONCEPCIA
ako je mozne ze niektori gynekologovia beru kazdy rok pacienkte krv a ini zas nie??
titi,
povedala mi ze to nerobia uz, ze oni uz krv neberu. Ze na odber krvi sa mam obratit na moju obvodnu lekarku..ale ta mi povedala ze to nie je pravda (co som uz pisala hore). Takze ak by si brala HAK tak ti berie kazdy rok krv gynekologicka, tak ti povedala ta tvoja?
sim,
pozeram to ale nikde sa tam nepise ze ci preventivku u gynekologa zahrna aj odber krvi... a uz vobec nie ako je to v pripade ak zena berie HAK.. :((((
Neviem co mam robit..ci mam zmenit gynekologicku alebo co.........
Ja si za odber krvi platím 10 eur.
skus si pozriet na strankach poistovni, vacsinou je tam uvedene, co zahrna preventivna prehliadka a na co maju pacienti narok pri preventivnej prehliadke, vratane u gynekologa.
Tebe povedala nemaju robiť alebo nemusia?Mne povedala NEMUSIA.
Ja som si tiež myslela ,že mi moja zoberie krv,no to isté povedala.Nemusia.Nemusí mi pozerať pečenové testy nič,ked neberiem antikoncepciu.Hormonálny profil tiež nie len ked ona si myslí,že je to potrebné.Keby som mala taký problém s menštruáciou.Ja som zo zvedavosti napísala aj na stránku Novynet,tam je poradna gynekologa.Gynekologička mi odpovedala na email to isté,že sa to nemusí,krv zoberie obvodný ked treba.Ináč moja tak mi povedala ,keby som brala Hak ,tak by mi pozrela aj krv.
No mne berie gynekologicka kazdy rok krv, ked idem na preventivku...ale raz mi tusim spominala, ze uz to nie je ich povinnost a dokonca v Cesku sa to uz ani nerobi...ale vravela mi to uz davno, takze nie som si ista, ci si naozaj dobre pamatam...