Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Dr. Scheller - prirodna kozmetika

mirka 23

Nemam žiadnu chorobu. Alergia ani exem to nie je. proste take hnusne zapalene vyražky, ked som prestala použivať Laveru, tak zmizli. Aj manžel ked použival Laveru, tak sa mu robili take šupiny, to sa silno zlostil. Teraz ked použiva Zepter tak ich nema.
Inak dnes som si kupila sebamed šampon, ako mi radila Alex, tak potom dam vedieť. Ked som dobre pozerala, tak Lauryl tam nie je.
Ten biely balzam som včera skušala, a take v pohode vlasy som mala. Fakt je taky jemnejši. Vieš ja mam jemne vlasy, tak mi mohol aj dobre sadnuť.

Lucinka33

Som zvedava, ake sampony bude mat Yvette. Inak, ked pises, ze sa ti robia zo samponov vyrazky a chrasty, nemas nahodou nejaku koznu chorobu, alergiu alebo ekzem? Lebo to asi nie je uplne normalne, mne sa take po sampone este nestalo.
Super, ten biely balzam od Gestilu je tusim Pantesalmina. Potom daj vediet ako si s nim spokojna a porovnanie s Wonderom :) Pantesalmina je na jemne vlasy, je lahsia, Wonder by mal viac vyhladzovat podla toho, co som citala. Cakam na tvoj nazor :)
A dost blbe, ze ta predavacka odhovara od kupy ich tovaru :) Jej veducemu by sa to iste nepacilo :D

mirka 23

Lucinka, Sodium laureth sulfate by mi už nevadil, ale ten lauryl ano a prave ten skrývaju za nazv coco. Yvette mi pisala, že chce rozširiť svoj sortiment aj o šampony tak sa spolieham na to.
Inak už týždeň som nepouživala Laveru a zmizli mi tie hnusne vyražky z krku. Umyla som si vlasy s Zepterom a Weldeou.
A ete Luci :) bola som si kupiť včera tu masku, Gestil Wonder a teta, že my ju nemame, lebo to ked objedname, tak hned sa preda, lebo sme objednali len dva kusky. Chapeš toto? Tak masky im idu, ale oni objednaju len dve. A ešte akoby ma odhovarala, že to obsahuje bičie žľazy a ja že šak fajn ja to viem.
Tak som si kupila zatial to biele, lebo už nemam ani kusoček masky.

Lucinka33

mirka, tak uz som z toho mimo :) ale ked sampon nebude obsahovat ziadne sulfaty, tak cim nam vlastne umyje vlasy?
Urtekram je podla mna super, ale tiez ma Sodium Coco Sulfate. Ten mi tam nevadi, ale vadi mi cena. Povedala som si, ze nebudem uz tolko minat, lebo mam vycitky svedomia :D Zacala som testovat lacnejsie alternativy. Minule som si umyvala vlasy bylinnym samponom brezovou Lunou, ale spravili sa mi z nej lupiny :( Uz pomaly nemam co skusat...

mirka 23

Lucinka, je to naopak. Dobre som to napisala. Sodium laureth sulfate (SLS) je trocha škodlive, Sodium lauryl sulfate (sles) je ovela viac škodlive a sodium coco sulfate je vlastne SLES, len sa to skrýva za iný názov. A toto obsahuje Lavera. ja som už zufala z tých šamponov, nemam si s čím umyť vlasy! :D
Ešte mam Weldeu, ale tiež to nie je bohvie čo, dosť vysušuje vlasy. Chcela by som už konečne najsť normalny šampon. Myslela som, že vyskušam ten urtekram. Manžel našiel doma ešte jeden šampon od Zepteru a že ten mu nerobi chrasty, tak zatial šampon ma a ja si prinajhoršom kupim Henna šampon a bude.
Alexx, nepozerala som, tak neviem. Neberiem ti to, možno to je fakt prirodne. Pozerala som už na to v DM, ale maju len kremiky na tvar, a tie ja nepotrebujem.

Lucinka33

mirka: SLS je Sodium Lauryl Sulfate /ten je najagresivnejsi/ a SLES je Sodium Laureth Sulfate /jemnejsia verzia SLS/. Sodium Coco Sulfate by mal byt z tychto troch najjemnejsi.
Inak, vsimla som si, ze mi po Lavere skor mastneju vlasy. Aky sampon pouzivas teraz? Ja uz neviem, aky si mam kupit :)

Alexx 13

mirka, zlozenie Dr. scheller si mozes pozriet na baleni.. co sa tyka mna, som max. spokojna.. jasne, nemusi byt kazdy, ale Dr. Scheller dostal aj certifikat, ze je to ciste, je to na baleni..

malvia, nieje je tam urceny presny typ pleti, ale kamoska ma pletovu vodu a je spokojna..

mirka 23

ale ten šampon obsahuje Sodium coco sulfate čiže SLES čo je horšie ako SLS, takže určite žiadna priroda. Aj manžel sa ma pytal, že čo za hlupe šampony kupujem, že mu nerobia dobre. A to stoji šampon 7 eur! čo si myslim je sila.
Pozerala som na Head and Shoulders a ten obsahuje pre istotu SLS aj SLES.
A to nehovorim o Alverde, jaka to je super "prirodna" kozmetika

delphia

mirka ale to neznamena ze je to z chemickej prisady. v sucasnosti nie su vynimocne alergie na niektore ovocie, zeleninu,med, atd... ba dokonca na chlad. zrejme ten sampon obsahoval extrakt z niecoho, s cim sa tvoje telo - resp. imunitny system "nekamarati"a zareagovala pokozka hlavy sposobom aky si uviedla.