Ajurvéda ? a kombinácia potravín

Príspevok v téme: Ajurvéda ? a kombinácia potravín
jaja:)

Co je to ajurveda ?? www.energy.sk
je to tu napisane ale enchapem tomu velmi ale je tam daco popisane o nutricnych chorobach ja mam priznaky Vishama agni ktorej priznaky su nepravidelná chuť do jedla, zlé trávenie a plynatosť z emocii-uzkostlivost strach....

hlavne ta uzkostliivost je strasna a neviem najst jej pricinu :(

je to daco o traveni a zlom stravovani myslite ze to moze mat daco z tym ze mam take priznaky ???

nepravidelny ciklus uz nieje v mojom veku normalny...gynekologicka mi predpisovala aj nejake ine tabletky nato...hak uz mam vysadene a uz ho ani nechcem...ale ked ta plet bola strasne hrozna...teraz uz len dufam ze sa to vsetko vrati do normalu ale tie uzkostlive stavy by mohli suvisiet aj s psychyckou poruchou v minulosto z ktorej som sa z pred par rokov dostala ale to uz je davno dufam ze sa to nevrati

jajka001_

az teraz som si vsimla ze mas len 15 - to beries hak len kvoli par vyrazkam???nepravidelny cyklus v tvojom veku je normalny, si vo vyvine, a tie vyrazky su normalne tiez

RNG

jaja, sama si sa odiagnozovala, beries hak, ktory ti skodi na procesy v tel, mas zly vyber stravy takze sa necuduj, ze mas problemy. A to su relativne este male, moze sa to casom podstatne zhorsit.
O telo sa treba starat, ked si chces udrzat zdravie
Pouzivanie umelych hormonov(hak) na zastavenie vylucovania spin z tela cez kozu(acne) len telo o to viac zamori.

Dalej som este brala HAK moze byt to nafukovanie a uzkostlivost z toho ??mam len 15 a viem ze hak (antikoncepcia) je velmi zatazujuca na moj organizmus ale koli nepravidelnej menstruacii a zlej pleti to bol velmi vhodny prostriedok na odstranenie tychto zavad ale zas po ostatnychstrankach to dost skodi :( ale ked ja som taka riskantna v mojom zdravi...

to som uz zistila ze je to velka veda pozrela som si par clankov este fuuh z toho nevyjdem...ale moze to matdaco stym lebo ta plynatost a ta uzkostlivost je na mieste...casto mi byva zle od zaludka...a to s tou uzkostlivostou som uz spajala s mnohymi psychyckymi poruchami skusam vsak vsetko najst nejaku pricinu...poslednu dobu sa nestravujem najlepsie ale aj iny sa podobne starvuju ale nemaju taky problem...tak ja uz neviem co s cim suvisi

RNG

nervove poruchy su casto naviazane na nedostatky niektorych matewrialov v tele, potrebnych na nervovu cinnost.
Nedostatky vyplyvaju zo zlej skladby stravy, alebo, ako je to v tomto pripade zo zleho travenia.

Na to som tu spomenul doplnky kyselin, enzymov, vlaknin a probiotika v roznych temach.

Ayurveda je stara TRADICNA lekarska veda a ako to vo vede je, casom sa veci zdokonaluju, takze moderne lekarstvo, aspon z neho alternativna cast, prevzali z Ayurvedy niektore z ich tradicnych prostriedkov, preskumali ich z hladiska modernych rozborov a ucinnosti roznych zloziek v nich a dnes su z toho nove , klinicky ucinne prostriedky.
Spomenul som tu napr, gymnenu silvestris na cukrovku(gurmar) na upravu crevnej flory triphalu, protizapalove curcumin, aswagadha, na kozu neem a mnozstvo inych