ahojte chcela by som vediet ci si kalciovu mast na flaky po akne mozem davat aj ked este mam aj akne?nezhorsi mi to? dakujem :)
kalciova mast akne
Mne kalciová masť pomohla. Vyskúšaj a uvidíš.
ja nemam s kalciovou mastou dobre skusenosti najma co sa akne tyka
Ch Nieje to pravda. Ja používam kalciovú masť na červené fľaky ktoré mi zostali po akné a účinne to zaberá. A neupcháva póry. Sem tam si ju dám aj na veľkú vyrážku a na druhý deň ju skoro ani nevidieť. Je lacná a zaberá. Oproti liekom,vodičkám a hocijakým krémom na akné je to jediné čo mi pomáha. Odporúčam.
Po kalciovej masti (konkretne po kalciumpantenolovej masti) sa ti akne pravdepodobne zhorsi. Pretoze obsahuje lanolin-tuk z ovcej vlny, a je vseobecne zname,ze ten akne zhorsuje, lebo upchava pory a je strasne mastny. Cierna mast nie je octanova. Cierna mast je mast,ktora obsahuje ichtamol. T.j. Ichtoxil. Stoji cca 2eura ale zvykne pomoct. Hlavne pri podkoznych,velmi zapalenych vyrazkach. Takmer az vredoch. Ale ak mas akne,najlepsie je zajst za koznym lekarom, ktory zhodnoti stav pleti a nasadi ti liecbu. Na flaky po akne je napriklad celkom dobry Skinoren. Ale ten ti moze predpisat len kozny lekar. Tak vela stastia prajem
hej hej nasla som si na nete... hmm.
odkaz mi tu hodit nechcelo, tak sa kukni na nete,,, nie ani draha, stoji nieco okolo 1 eura
ta cierna mast o ktorej hovorila aneleh to je myslim octanova mast... vytahuje hnisy, zapaly... mojmu otcovi to predpisal lekar, ked sa mu nieco spravilo za uchom... myslim ze sa vola saloxyl
-odkaz odstránený-
... ale v suvislosti s akne som sa s touto mastou este nestretla...
aneleh, prosim ta to co je ta cierna mast? to pocujem prvy krat? to je z lekarne?
Ahoj, sama trpím už niekoľko rokov akné. Nechcú mi vyhnisať, tvoria sa mi veľké a bolestivé bulvy, ktoré najskôr vysuším mojím špeciálnym roztokom - paralen rozpustený v alpe alebo si dám na to malé množstvo čiernej masti, ktorá vyťahuje zápal. Síce smrdí, ale čo by človek neurobil preto aby dobre vyzeral! Potom, keď je koža už suchá potieram len kalciovou masťou a nezostávajú mi žiadne jazvy! Mám to overené, toľko kožných lekárov som vystriedala a nič. Toto je lacnejší postup a pomáha mi. Kalciovka je úžasná aj na suchú pleť s akné- tvoria sa mi o 98% menej.
vraj ta mast pomaha na pigment.skvrny,tiez sa chystam vyskusat