Neviete mi povedať, ako sa prejavuje a lieči, keď vám zistia škrobové zrno v stolici? Zistil som len to, že to signalizuje poruchu trávenia polysacharidov a pankreatickú nedostatočnosť. Spôsobuje to ešte niečo? Ďakujem
Škrobové zrno v stolici
Pokial nechudnes a nemas ine problemy tak nie, ja mam hroznu stolicu kopec nestravenych zvyskov a co teraz, nemam chut liez na nejaku kolonoskopiu ci gastroskopiu ani deko dole, tak sa stým nezaoberam
Skúsim sa opýtať ešte inak. Je to vážne? Je to zdravotný problém, ktorý sa musí riešiť?
duzina vobec nemusi byt skrob, to moze byt celuloza(vlakniny), ktore rozkladaju enzymi celulazy.
Rozne enzymi rozkladaju(stravuju) rozne latky v jedlach aby si telo mohlo z toho absoirbovat rozne potrebne ziviny.
Jedny enzymi su na sacharody(cukry a skroby), tie sa nazyvaju amylazy ako skuopina.
Jedny rozkladaju bielkoviny=proteiny, tie sa nazyvaju proteazy
Jedni rozkladaju tuky=lipidy, tie sa nazyvaju lipazy.
Enzymov je hromada, niektore su velmi specificke, tj rozkladaju len urcite materialy, napr jeden druh sacharidov, zako rozklada alfa galaktosidaza, ktora rozklada sachridy, ktore my nevieme rozlozit a sposobuju u nas naduvanie, lebo niektore bakterie v crevach ich skvasuju(naduvanie so zeleniny a fazulovin)
RNG
čo to znamená?? Nerozumiem tomu, čo ste napísali.
kyseliny a z enzymov amylazy su zodpovedne za rozklad skrobu na jednoduche cukry, ktore vie telo vstrebat a pouzit.
Nemáte s tým skúsenosti??