Škrobové zrno v stolici

hululele

Pokial nechudnes a nemas ine problemy tak nie, ja mam hroznu stolicu kopec nestravenych zvyskov a co teraz, nemam chut liez na nejaku kolonoskopiu ci gastroskopiu ani deko dole, tak sa stým nezaoberam

RNG

duzina vobec nemusi byt skrob, to moze byt celuloza(vlakniny), ktore rozkladaju enzymi celulazy.
Rozne enzymi rozkladaju(stravuju) rozne latky v jedlach aby si telo mohlo z toho absoirbovat rozne potrebne ziviny.
Jedny enzymi su na sacharody(cukry a skroby), tie sa nazyvaju amylazy ako skuopina.
Jedny rozkladaju bielkoviny=proteiny, tie sa nazyvaju proteazy
Jedni rozkladaju tuky=lipidy, tie sa nazyvaju lipazy.
Enzymov je hromada, niektore su velmi specificke, tj rozkladaju len urcite materialy, napr jeden druh sacharidov, zako rozklada alfa galaktosidaza, ktora rozklada sachridy, ktore my nevieme rozlozit a sposobuju u nas naduvanie, lebo niektore bakterie v crevach ich skvasuju(naduvanie so zeleniny a fazulovin)