Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

CENAKOLO

Ikvac

ja som aktivny veriaci, ak sa to da tak nazvat. ale momentalne mam problemy s osobnou modlitbou.
mimochodom, pride mi to dost divne. na oficialnej stranke pisu, ze prijmaju kazdeho, bez rozdielu pohlavia, rasy a vierovyznania. tak si potom neviem predstavit, ze ked im tam pride nejaky mohamedan, ci ho budu nutit sa modlit ruzence ... ?

ahojkacka

Ano, mas pravdu.. zle som to napisala-resp. nedopisala...
Ano, pokial odtial ti ludia odidu alebo ujdu-kludne sa mozu vratit, ale nemoz sa vratit v tom pripade, zeby ich rodina medzitym prijala domov.. Jeden znamy chalanisko u nas tak odtial usiel-plakal pred domom kde byvaju jeho rodicia a surodenci, ale jeho rodicia vedeli, ze keby ho pustia dnu, tak sa hentam nemoze vratit-a tym padom liecenie a snaha zbavit sa drog, ocistit sa od toho by uz pre neho v tejto klonkretnej komunite nebolo mozne...
Nepustili ho vtedy dnu-a potom asi o necele 3 roky, som bola na jeho svedectve ako vravel, ze dakuje rodicom, ze ho vtedy nepustili.. ze vtedy to celkom nechapal, ale vie, ze keby sa do cenakola vtedy nevrati-tak uz mozno by tu medzi nami ani nebol...
Hoci uz nedroguje, stale nema vyhrate, lebo ked niekto zacne s drogami, bojuje vlastne cely zivot.. Ale zatial sa mu dari, studuje, nasiel si priatelku a tak...
Aste neviem ci vies, ale nie je podmienka byt veriacim, ale dost sa tam modli...

Ikvac

Myslim, ze s rezimom nebudem mat problem, prave kvoli nemu tam idem :) Fyzicka praca mi nevadi, aj ked moje doterajsie zamestania boli zamerane viac na myslenie.
A s tym odchodom ? No neviem, ale uz ked budem tak snad budem mat dost nervov tam vydrzat, predsa len je to investicia do vzahov s ludmi v buducnosti ;)
BTW. pocul som, ze im odtial hned na zaciatku uslo par narkomanov ( presnejsie, ze sa to u tazkych stavov stava bezne ) a ze nemali problem ich prijat spat.

ahojkacka

no je tsam prisny rezim..ale stoji to urcite za to...
ved tam je to dobrovolne, ked budes chciet odist, mozes..ale uz sa nemozes vratit.
vyskusaj to...

Ikvac

tak vseobecne. som bez prace, bez partnerky, bez zmyslu zivota, " vylepsuje " sa mi depresia a agresivita. tak by bolo asi zahodno ten cas nic nerobenia radsej vyuzit nejako lepsie.
ja narkoman nie som a ani alkoholik. dufam, ze tam ma to nenaucia :P

ahojkacka

Denakolo je skveleee!!! Odporucam, naozaj. Ja som tam nebola, ale zopar ludi z mojho okolia a dokonca jedna blizsia kamoska. Je to narocne, jasne, ale oplati sa vydrzat... covek najde sam seba a pochopi mnoho veci, zamysla sa nad niecim, co mozno nikdy predtym-myslim pozitivne...
A kvoli comu konkretnemu tam chces ist ty? ti moji znami boli kvoli drogam...