pritulny a poslusny psik

Carmenita

auburn, mrzi ma,ze maju stale ludia take nazory, ako ty. ja sama mam fenku z utulku.zobrala som si ju ako dospelu a je neskutocne poslusna, oddana, mila, priatelska. od zaciatku mala hygienicke navyky, nic som ju nemusela ucit. a aj tak ma poslucha na slovo, je to mlacik celej rodiny. a nikdy nikoho neuhryzla! iste ze su v utulkoch aj problemovy psikovia (nezabudaj vsak,ze za to mozu len a len ludia!!!!!). a prave preto je vynikajuca stranka www.psiadusa.sk, pretoze tam mas v ponuke psikov s fotkami,ale aj popismi povyhovych vlastnosti. dufam,ze len velmi malilinke percento ludi ma tak primitivne nazory ako ty auburn!!!!!!!!
ten kto chce psika, chce predovsetkym lasku a oddane priatelstvo a nie vystavny format.

radana

dedy-suhlasim.Ano,aj pri kanisterapii a aj pri slepeckych psikoch nie su vsetky psiky labradory vhodne na vycvik.Aj z nich sa vyberaju tie najvhodnejsie. :)

dedy

radana, tak to je kludný labrador, ale labrador je často veľmi aktívny, živý, temperamentný a i ked sa relatívne ľahko cvičí, je potrebné mu venovať veľa času, takže sa to podľa jedného jednotlica nedá generalizovať :)
ono je fajn pri výbere šteniata z vrhu hľadať takú povahu aká sa k nám hodí, či už kľudný psík, alebo nejaký hyperaktívny, to väčšinou chovatelia papierových psov sledujú, všímajú si ako sa pes správa a vedia poradiť, množitelia nemajú tušenia

radana

zuzinka-nasa susedka ma labradora-sucku,ktoru uz maju velmi dlho.Je to taka stara komotna pani-myslim na tu labradorku :D Vzdy sa da detom hladkat a je velmi kludna a vytrvala.Takto ju poznam uz 9 rokov.Tieto psiky sa pouzivaju aj na kanisterapiu a su k detom velmi trpezlive.A su aj ucenlive,lebo sa pouzivaju aj ako slepecke psiky.

denniska

ako tu uz bolo spomenute, tu nejde o to, ci to alebo ono plemeno je alebo bude pritulne. To nejde specifikovat na rasy. Zavisi to od tvojej vychovy, vztahu k psovi a samozrejme aj od jedinca. Ja ti tiez radim, poloz si sama sebe kriteria, ktore od psa ocakavas. Napis si na papier, ktore plemena sa dostali do uzsieho vyberu. Nejakou vyradovacou metodou (napr. dlha srst nie, lebo je s nou vela starostlivosti; hyperka nie, lebo by som sa jej nemohla dostatocne venovat, alebo aj velkostne kategorie, atd atd). Takymto sposobom si urcite konkretnu rasu vyberies (po prestudovani si standardov samozrejme, bez toho to ani nejde :)) Ak uz budes pre konkretnu rasu rozhodnuta, kontaktuj chovatelske stanice. Ak ti ide fakt len o domaceho mazla, tak navstiv utulok. Utulky su v dnesnej dobe bohuzial psikmi preplnene. Urcite by si si nasla toho spravneho partaka na najblizsich "par" rokov :)

dedy

neviem ako sú na tom dlhosrsté kolie, ale borderska kolia je VELMI hyperaktívny pes, takže odporúčam pred výberom psíka si naštudovať plemeno, prejsť nejaké psičkarské fora, aby ti z vlastných skúseností mohli ľudia čosi povedať :) a aby si mala predstavu

radana

isolda-ked som bola mala,nas sused maval stale kolie.Boli naozaj kludne a poslusne,dokonca aj k nam detom,ktore sme sa s nimi chodili hravat,prehanali ich po dvore..Len viem,ze kazda z tych jeho kolii mala neskor problem s nohami.A nam ako detom ich bolo vzdy velmi luto.Vedela by si o tom nieco blizsie?

isolda

Zuzinka, z vlastnej skúsenosti ti môžem povedať, že najmilšie a najposlušnejšie plemeno psa je KÓLIA. Ja mám kóliu už 10 rokov a som maximálne spokojná. Nijako som ju necvičila, ale poslúcha dokonale. Okrem toho, krajšieho psa nenájdeš. A ani veľmi nešteká. Takže odporúčam - kúp si dlhosrstú kóliu a neoľutuješ. Tá moja vyzerá asi takto:
www.fetchdog.com

auburn

carmenira- to urcite! Ja by som psa z utulku nechcela, ktovie ako ich predosli majitelia tyrali a ked si toho psa zoberies ty, tak mu hrabne v debni a uhryzne ta, alebo bude mat kadejake ine priznaky tyrania- bude ustraseny, srat kade-tade...