o mesiac ma caka uz myslim moja desiata operacia.v tych predchadzajucich ma mali problem prebrat.ze som im nedychala, nereagovala, proste nic.chcela by som sa opytat ci existuje nejaka prevencia aby sa mi to uz nestalo.strasne sa bojim ze ma zas nepreberu...
preberu ma z narkozy?
dakujem uz aby som mala po
cokoladka
tak potom držím palčeky... ak sa inak nedá tak sa nedá dopadne to dobre neboj :)
cokoladka
drzim palce a daj vediet
budu mi robit ucho a to sa musi len pod celkovou anestezou.skocim za lekarom a sa s nim poradim ze co a ako...dufam ze to bude dobre lebo sa velmi bojim.
jajkafr
nepoznas historiu
karioll
o tom všetkom rozhoduje lekár ty tu nemôžeš určovať čo by sa malo a čo nie. cokoladka musí ísť za lekárom a porozprávať sa s ním o tom aké má problémy po betalocku a on musí zvážiť a rozhodnúť za aký liek ho vymení.
cokoladka
tá operácia sa nedá robiť v lokálne anestéze? ja osobne by som do celkovej nešla ak by sa to dalo aj bez nej :)
v zasade ak ta budu operovat,mala by si dalej brat betaloc a tomu faktu prisposobit narkozu,nie opacne
ale keby si bola vo fazy vysadzovania bol by problem.ale nesmies zabudat ze ked mas problemy s dychanim z betaloku aby to nebola tvoja posledna operacia,cize ak admin suhlasi,by som si dal najpr do poriadku srdce,vymenou betalocu za ispotin a az potom by som sa nechal operovat
ale nie v suvislosti s operaciou
cokoladka
predsa sme sa bavili o tom vcera
Ja som čítal o anesteziológoch, ktorí preberali pacientov tak, že im intravenózne podali roztok obsahujúci 10 gramov (10000mg) askorbátu sodného (neutrálna forma vitamínu C). Boli s tým veľmi spokojní aj pacienti, pretože sa prebrali do minúty, do plného vedomia, a bez narkotickej nevoľnosti a pooperačného šoku.
Je škoda, že táto metóda je prakticky neznáma a považuje sa za experimentálnu.
Napadá ma (špekulácia), že by sa takýmto spôsobom možno dostali z narkózy aj pacienti, ktorí majú problém sa brebrať. Vitamín C totiž vo vysokých dávkach neutralizuje účinky niektorých narkotík, amfetamínov a barbiturátov, a podporuje mozgovú činnosť. Funguje (v ešte vyšších dávkach) aj ako protijed pri predávkovaní niektorými drogami.
Možno by stálo za to, dohodnúť si s anesteziológom "núdzový plán ;-)"
Takáto dávka nemusí byť vhodná pri poruchách obličiek, metabolizmu medi a vážnom deficite G6PD.