Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Make up na mastnú pleť

Príspevok v téme: Make up na mastnú pleť
alenka165

Viem, že takýchto tém je tu už viac, ale všetky sú 2-3roky staré, doba pokročila a poniektoré výrobky už ani nevyrábajú.

Mám 16, problém s akné a mastnou pleťou.Každé ráno si dám make-up a o dve hodiny sa strašne lesknem hlavne na nose, dosť ma to hnevá.

Pravidelne navštevujem dermatologa, pleť čistím 2-3krát denne.Raz gélom inokedy mydlom z lekárne alebo čistiacou vodou.Každý týždeň peeling a napraujem sa nad bylinkami.Tvár umývam v horúcej vode.

Make-up si dám na vyčistenú pleť najprv aknekolor potom tekutý makeup od Maybelinne a zapudrujem normálnym púdrom a vrstvou detského púdru hlavne na T zonu.

Prosím poradte mi nejaký makeup, prípravky,púder, ktorý vám pomohol a ste s ním spokojná.Dakujem :)

alenka165

No Biodermu som už mala doma a nejak mi to extra nepomohlo, iba to bolo dobré ked som vytlacila nejakú vyrážku potom vyčistila to vodou tak už sa dalej nazapálila a rýchlo zmyzla :)a kolko asi stojí tá pena ?

anjelik9

a čo takto si radšej kupiť daky gelik abo take čosi čo by ti zredukovalo množstvo mazu a potom by ti stačil aj make up čo máš? ja mam dobru skusenosť s biodermou sebium gelik a voda alebo od ryor pena aknestop to je ta lacinšia verzia =´)

zuzic

joj no ja som sa zas minule strasne vyzhadzala po odlicovani make upu, mam mastnu plet a mala som take mensie akne no a odvtedy mam strasne:( tak uz dost dlho nepouzivam make up len troska pudru, korektor na tie najcervensie vredy...

alenka165

úplne ti rozumiem, vyskúšam trošku menej čistiť a mejkapovať ked idem do obchodu :)
Raz sa mi stalo že som mala týždeň čistú pleť vobec som nepoužívala makeup a to len vdaka tomu že sme mali rodinný výlet a dosť mi opálilo tvár.Myslela som že mi to začervenie, ale stal sa pravý opak.Tak sa teším ked bude zas leto.A naopak vždy ked prechladnem tak sa mi na tvári spraví 1-2 obrovské boľavé podkožné vredy, tie sú úplne najhoršie lebo nieje lahke sa ich zbaviť.

Gill

Alenka, ja viem ako to myslis, ja som mala tiez take stavy, ze som sa bez acnecoloru hanbila ukazat na ulici, ale make-up podla mna problem neriesi, ale len zhorsuje. Aspon ja mam taku skusenost, ze cim viac veci som na seba davala, tym to bolo horsie.

alenka165

AHOJ GILL,
vieš ja mám takú formu akné že ked nemám makeup tak mi vidno všetky fľaky čo ostali po makeupe a všetky červené vyrážky a čierne bodky.Skákala by som od radosti keby som si ich mohla len tyčinkou prekryť a všetko je v pohode, ale ja sa necítim dobre v spoločnosti bez makeupe a toj e ten najväčší dôvod prečo som na ňom závislá.Keby som pritlačila obrúskom tak si zotriem makeup a tvár neumývam v horúcej vode to je na nevydržanie ale v takej teplej, nikdy nie v zimnej.

Gill

alenka,
ja mam tiez mastnu plet a aj akne, ale len taku lahsiu formu. Ja som niekedy tiez pouzivala Acnecolor a aj make-up, vyskusala som viac druhov a zistila som, ze mne sa plet masti este viac ked si dam make-up. Takze teraz uz nepouzivam, snazim sa davat si na plet co najmenej chemie, pouzijem tak maximalne korektor na vyrazky, nie na celu tvar.
Podla je cistit plet 3 krat denne vela, lebo cim viac ju cistis, tym viac sa ti masti. Ja ked citim, ze mam mastnu plet, tak si na tvar pritlacim obrusok alebo servitku, ono to tu mastnotu pekne odsaje. Je to rychle a nedrazdi to plet. Umyvat v horucej vode tiez nie je ok, radsej vlaznu alebo len teplu.