aj vam sa to stava ze?? niekto vam ide uuzasne na nervy.. mam dve spoluziacky kt od rana ako sa stretneme ohovaraju asi kazdeho koho poznaju ... obcas sa im divim ze sa im to hned od rana chce... nebavi ma to pocuvat , taham to s nimi od ZS a teraz koncim strednu . viem ze asi ani mna nemaju velmi v laske, proste oni su dokonalost sama o sebe a hrdinky len ked netreba!! ked treba su obe ticho a nepovedia nic. Ked mam na desiatu zeleninu ovocie a napr mineralku tak zas ma ohovaraju a hovoria ze neviem co je dobree... lebo nemam kolace a cokoladu ako oni . A preto nemam nadvahu ako oni . Po tejj teda netuzim no pre nich som anorekticka. Su to taketo kazdodenne blbosti kt ale ked NEMAM naladu vedia dobre liest na nervy.......Vrcholne neznasam ludi kt nevedia povedat co si o tom druhom myslia do oci !!! Mam jednu kamosku, ta mi vzdy povie aj ked som spravla blbost , ale povie mi to do oci ...
jaaj niektorych ludi nikdy v zivote nepochopim ........... !!!!!
Ked vam niektori ludia idu na nervi - falos
na takého priatela-falošného by som sa vybodla
Ahojte.
Ja mam problem, ze mi priatel nechce povedat, co si o mne mysli. Nieco mu rozpravam a jemu sa nieco nepaci na tom. Vidim, ze sa zarazi a zacne byt ku mne odmerany. Ked sa ho pytam, tak nic mu nieje a vsetko ok. Povedala som mu, ze mam rada priamost a uprimnost.Vraj on si o mne robi usudok a nepovie mi nic. Ze az ked si mozaiku posklada, tak potom mi povie co si o mne mysli. Sme spolu kratko - 3 mesiace, ale tato metoda sa mi zda fakt na hlavu. Najhorsie je to, ze si vybera z tych prihod veci, ktore si prekruti a vysvetli po svojom a tym padom vyzeram v jeho ociach zle - co ma samozrejme trapi. Neviem s nim nijak pohnut,aby mi to povedal a mohla som mu veci dovysvetlovat alebo vyvratit. Teraz neviem ako sa na neho tvarit, pretoze mi to pride, ze zijem v klamstve.
Leni, ty sama si urcujes kto ti pojde na nervy a kto nie :) Mna tiez niekedy vedeli vytocit niektori ludia, ale teraz sa nad tym len zasmejem. Mas predsa svoj zivot, neoplati sa ti nad takymi hlpostami stracat cas :) Usmiat sa a ignorovat je pre mna najlepsia cesta :)
Ja to beriem ako nejaké tabuľky, ktoré ti ukážu smer.
Petuska B: tak toto je skvely nazor. Tiez som toho zastancom, ze cez kritiku sa covek uci. Lebo ak len pocuje pritakavanie, tak nema co a ani sa nemoze menit, ci zlepsovat. Ako raz bolo povedane, kazdy nazor je dobry. Ci pozitivny, ci negativny pri hladani pravdy. Pretoze pri nej nejde o to dokazat si, ze ma clovek pravdu, ale najst ju a tak je dobre vediet, ked sa myli.
Ja som iná. Niektorým to vyhovuje, súhlasiť a nevyvolávať konflikty. Najmä sa hovorí- ak chceš prežiť, vždy súhlas so svojou ženou :-)
Ja mám však rada spätnú väzbu, teda názor iných ľudí, aj kritika z nás robí lepších ľudí. Niekedy je prekvapujúce ako úplne odlišne pôsobíme na iných ľudí. O mne si napr. muži dlho mysleli, že som namyslená a mali zo mňa strach a pri tom taká nie som, len sa neotváram hneď každému. Keď poznáme názor iných ľudí, môžme na sebe niečo zmeniť, zlepšiť.
Petuska B: vsak ani netvrdim, ze sa mi taka metoda paci. To ten znamy pouziva taku metodu, ze sa rozprava, akoby ten druhy bol blazon a on sa zhovievavo dival na blazna. Len to neni take okate :)
Na druhu stranu hovori, ze to funguje a ma klud :))))
Lepsie by urobil, keby sa pohadal a mal na dennom tanieri hadky, kriky, nervozitu ? Takto ma klud a pohodu. Mozno to neni celkom najspravnejsie, ale zivot je snad spravny, spravodlivy ?
Mne sa takyto pristup nepaci, ale viem ho pochopit, ak napr. nevedel vydrzat, ze mu niekto cely den pilil usi a nemal kludu...
Adam krt to nie je práve najšťastnejšia metóda, príde mi dosť alibistická.
lenka sama píšeš, že vrcholne neznášaš ľudí, ktorí nevedia povedať čo si o tom druhom myslia do očí !!! Nemyslíš, že k takým ľuďom patríš aj ty? Ty si im povedala, čo si o nich myslíš? Vyjadriť svoj názor na niekoho je možné aj citlivo a múdro. Život, ťa naučí, že ešte veľmi veľa ľudí, nebude s tebou súhlasiť, že ťa proste nemôžu mať všetci ľudia radi, nemôžeš všetkým vyhovovať atď. Je to zbytočné riešiť, práve preto. Váž si svoju kamarátku a na zvyšok sveta sa vyprdni. Tí, ktorí k tebe prídu a budú sa s tebou chcieť baviť, kamarátiť, tých prijmi a ostatným neubližuj a nerieš ich.
tak ti dám zaručenú radu, nos si zo sebou mp3 prehrávač, daj si ho do uší a nebudeš počuť, čo hovoria. :)
Jeden znamy ma taku metodu, sice je to trochu na hlavu postavene, ale dosiahne si doma svoj pokoj. Tato metoda sa da pouzit aj vseobecne.
Sice napr. s manzelkou nesuhlasi, ale kyve jej s usmevom - ano srdiecko, dobre srdiecko, samozrejme srdiecko, iste srdiecko.
V podstate mas moznost: usmiat sa na nich, zakyvat im, nieco pekne im povedat na odvedenie ich pozornosti inym smerom /napr. lichotka/, zamavat im na pozdrav s usmevom a mysliet si svoje.
Napr. budu rypat:
- povies im - no vidite, to som si neuvedomila. Iste mate pravdu. Vy ste take sikovne a dnes mate taky pekny uces. To kde si ho davate robit ? A uz budu vysvetlovat, vysvetlovat, vysvetlovat a poucovat. Odpovies im: ehm, ehm, ano, nooo, super, usmev, parada a v duchu si z nich robis este svandu. A nakoniec Ta budu este povazovat za super kamosku. A mas od nich pokoj :)