Ako zvládate problémy ?

jajka001_

pouzivam JONI metodu
a aj SHAULA metodu
a este to aj predychavam a necham sa z toho vyspat :) zítra je taky den, slunce mi to dneska slíbilo....

joni_

citala som niekde jednu modlitbu:
Boze daj mi silu menit to, co sa zmenit da a nauc ma prijat to, co sa zmenit neda.
Ak sa clovek nauci tieto dve veci, tak odbura kopec stresu a problemov, no jo - teoriu ovladam dobre, len s praxou je to tazke :)

Gill

Hmm...ja si problemy delim do viacerych skupina a podla toho riesim.

1. problemy, ktore sa nedaju vyriesit alebo aspon nie je v mojej moci ich vyriesit - s tymi sa snazim zmierit

2. realne problemy - tie sa snazim riesit, ked to neviem sama, tak mne velmi pomaha ked sa o tom mozem s niekym porozpravat, ked na ten problem nie som sama

3. problemy, ktore sa este nestali - mna casto prenasleduju aj take...proste v hlave si vytvaram rozne situacie, ktore sa teoreticky mozu stat a dopredu so hovorim ako by som ich riesila, ale sa uz dopredu bojim, ake problemy pridu a rozoberam. Toto sa mi velmi casto stava, ale hned ako si to uvedomim, hadzem to za hlavu, lebo zaoberat sa fiktivnymi problemami nema zmysel.

4. problemy z minulosti - ja sa casto zaoberam vecami, ktore sa uz stali a som s nimi nespokojna, trapia sa niektore situacie a poddobne. Vtedy sa tiez snazim prestat mysliet na to, lebo co sa stalo, to sa uz neodstane a aj ked sa nad tym budem 100 hodin trapit minulost nezmenim.

A potom jasne take veci ako hudba, prechadzka mi tiez pomahaju :) Alebo ked sa chces odreagovat, tak si urobim cajik alebo kavu a myslim na nieco pekne, alebo sa rozpravam s ludmi, na ktorych mi zalezi. Mne rozhovory velmi pomahaju. A konicky, citanie, sport, klavir a rozne veci :)

AdamKrt

Tiez dobre je, ze clovek casto vidi, ze sa blizi nejaky problem, alebo moze predpokladat, ze problem sa stane. Tak sa da na problem pripravit, alebo poriesit ho uz v zarodku, kedy je to casto lahsie a neschovavat hlavu do piesku. Ked sa to poriesi casto aj preventivne, nemusia sa potom riesit neprijemne nasledky...

cicicicic

problemi su na to aby sa riesili,nie aby sa pred nimi utekalo ja sa to snazim vset5ko urychlit...aj ked je to neprijemne ale napr...ak sa nieco stane v praci tak hned bezim za sefovou necakam kym ona si ma predvola...proste vsetko riesim cim skor ....a relaxuj netrapn sa nad problemmi ktoryc riesenie ovplivnit nemozes....vsetko je tak ako ma byt

inuška

Ja problémy" ventilujem" tak, že manžela pošlem s malym na ihrisko, ja si napustím vaňu a hodinu vylihujem, potom si dám zelený čaj, skrátka musím byť chvílu sama. Potom som jak vymenená, uvolnená, zrelaxovaná. Alebo zbehnem do obchodu a nakúpim "kraviny", ktoré samozrejme až tak nepotrebujem, ale vtedy to zrejme bolo potrebné. Moja skúsenosť.