DMO

darika

no,a to je to,ze ja viem tak isto len o detoch a mozno si to len nahovaram,ale rada by som pocula aspon o nejakom cloveku,ktori sa dozil viac ako tych 18.Pri dobrej,vlastne maximalnej starostlivosti.Neviem.Ale dakujem aj tak.Aj za toho 18-rocneho.

jajkafr

darika
keďže som študentka tak som sa týmito ľuďmi stretla na praxi v nemocnici väčšinou to boli detský pacienti. Ale to akého veku sa dožívajú neviem. Záleží asi od starostlivosti a od toho, či má alebo nemá nejaké pridružené ochorenia. Na detskom som sa starala aj o 18 ročného chlapca s týmto ochorením.

darika

Jajkafr
mne sa jedna o tu druhu skupinu,kde sa nehybu,nerozpravaju,su proste absolutne odkazani na pomoc druhych.Proste sa len snazim vyzistit,akeho veku sa takto tazko postihnuti priemerne doziju.

jajkafr

ahoj záleží podľa toho aký stupeň ochorenia to je. Napr. moja spolužiačka zo strednej školy prekonala v detstve DMO a postihlo ju to len mierne na kĺboch nôh má kačaciu chôdzu, ale inak je to veľmi inteligentné dievča
Ale stretla som sa aj s takými prípadmi kedy sú týto ľudia bohužiaľ pripútaný na lôžko s ťažkou skoliózou chrbtice a deformovanými končatinami. Niektorí sú na tom ako tak mentálne dobre iní nedokážu ani rozprávať a vydávajú len nejaké zvuky... Sú rôzne prípady na túto otázku sa nedá jednoznačne odpovedať