Pocit tlaku v krku

Príspevok v téme: Pocit tlaku v krku
zajko

Prosim o radu,uz dlhsi cas pozorujem nejaky tlak v krku alebo nejaky zvlaštny pocit,nie stale ale hlavne pri nejakom strese absolvovala som aj krčne vyšetrenia aj vyšetrenia žaludka ale nič mi nezistili. Može to znamenať nejaku psychicku poruchu? Niekedy aj zabudnem kde čo dam, byvam unavena a krutieva sa mi hlava , nalada mi tiež koliše ale zatial sa snažim to zvladať
neviem, kde by som sa mala obratit. Tie pocity v krku su neprijemne

Stana 24

Ahojte tiez mam dlhe roky tento problem stahuje mi hrdlo bola,som u lekara,zevraj tetania,choroba vystresovanych.aj ked ste kludny ono vnutry sa,stahuju svaly.tiez mam problem z krcnou chrbticou takze este ma caka neurolog a nejake rehabilitacie.doktor mi dal magnezium tablety a,kalcium nieje dobre brat len cisto magnezium treba,aj calcium vyrovnat hladinu.

Skusena s

Tiež som pociťovala nepríjemný tlak v krku a lekári tiež nič nevideli. Lieky na štítnu žľazu ho len zhoršovali. Mala som problémy s prehĺtaním, pocity strachu, búšenie srdca... Hlavne dusenie v noci. 15 rokov som hľadala, skúšala, sledovala, porovnávala, zapisovala... Až mi jedna "víla" z lekárne naznačila čosi o histamíne. Upozorňujem, že nie som alergická vôbec na nič, u alergologičky mám všetky výsledky v poriadku, aj testy na histamín. Všetci lekári ma posielajú na psychiatriu. Od kedy však držím bezhistaminovú diétu, prestala som myslieť negatívne, upravil a zoslabol menštruačný cyklus tak, akoby som bola šestnástka, v noci sa nedusím, cítim sa fakt šťastne a tlak v krku pominul. Zmizol. Zrejme tam opuchne sliznica pod vplyvom nejakých nežiadúcich potravín. Viem to na stopercent. Pretože tento tlak sa objaví (na krátko) vždy, keď zjem niečo zakázané. Ako napríklad včera papriku s rajčinou na večeru. Skúste na pár dní vynechať všetky výluhy (čaje aj kávu, najhorší je mätový), nejesť žiadne zohrievané jedlo, všetko iba čerstvé, horúce z hrnca, vyradiť vaječný bielok a najdôležitejšie sú kvasnice a jogurty. A napíšte!

Bubi1

Mne zistili plucne chlamidie, tiez mi zviera hrdlo, do 2-3 hod rana nespavam. Som nervozny, stale horuci, slaby. Je to fakt neprijemne, mal by som sa zbavit tych chlamydii.

Lepricka

Zajo - ja mam tento isty problem a nasli mi zlateho staf. A plucne clamydie. Poraza ma s toho. Stale zvieranie a problemy z prehltanim a sem tam sucho v hrdle Potrebujes vytery z hrdla , nosa a sputum vysetrit- daj si urobit citlivost. Serologiu na mykoplazmy a chlamydie. Dufam ze ti bude ok.

P.S ze vraj wobenzym je tiez super na imunitu tak si ho idem kupit. Snazim sa dostat Mupirocin a Stasea este na toho stafylokoka.

tazkosti s dychanim

ahojte ja by som sa chcela opytat , uz som dost zufala maam problem tak isto tazkosti s dychanim tlak v krku ako keby som mala nieco v hrdle alebo nejaku zataz na hrudi neviem to opisat lebo je to neopisatelne , niekedy mam pcoit ze sa aj zadusim . Pobehala som xy doktorov nikto m i nepomohol (endokrinologia krcne alergo atd)
vydlesky pozitivine vsetko v poriadku.Mam to uz cca rok v lete som to mala pravidelne a ptoom to nejako ustupilo a teraz to mavam opat , prosim VAS PORADTE MI KTO MA NIEKTO S NIECIM TAKY TO PROBLEM ja uz som zufala :( prosim,.

simako

WSCW
marekkkk- rada by som vedela, v akom stadiu je tvoj problem po rokoch- mam to iste a asi si v tom pokrocil, alebo bozechran- vzdal? tolke vysetrenia, co si absolvoval, by zabili aj zdraveho a toto je hrozne, ze to musi absolvovat chory clovek a este mu to aj tak nepomoze- ja mam davnejsie problemy so stitnou zlazou, ale tento pocit tlaku na hrdlo, akoby ma tlacil nejaky kamen- mam po poslednej gastroskopii a taky vyrazny, ze uz pren nemozem zaspat- co s tym robit- ak sa da, prosim, ozvi sa- jarmila

tereza1978

marek mne tieto tazkosti zacali presne pred 5 rokmi.odvtedy sa liecim na hypofunkciu stitnej zlazy.obcas sa este tlak v krku objavi ale to len vtedy ked sa mi zhorsia vysledky.nastupuje uprava liecby a je pokoj.co mi vsak zostalo je velka neznasanlivost tepla a s tym spojene zdravotne aj psychicke problemy.je tazke pretrpiet cele leto a odnasa si to cela moja rodina lebo ked vidim slnko som predrazdena a odporna

marekkkk

navyse aj dvaa ludovy liecitelia, ktori ma absolutne nepoznali, nevedeli o mojich priznakoch, jeden len svojimi rukami a druhy s virgulou mi zistili ze je to 100% ne stitna zlaza, tak berem kvapky, prijmam energiu, ale nic zatial moc nepomaha, akurat som tereaz uz chvilu nemal taky intenzivny stav. idem este na RTG prehltacieho aktu, ktory potvrdi reverzny tlak stitnej zlazy na pazerak, pripadne laringoskopiu... toto co prezivam skutocne nikomu neprajem

marekkkk

ja mam neustale pocit tlaku na krk z predu na hrtan, doslova pocit skrtenia ako slucka okolo krku, zle sa mi dycha, nepyskam, tazko sa mi prehlta, niekedy citim doslova praskanie hrdla a mavam ho vysusene. tazkosti mi zacali pred 2 mesiacmi, ale prekonal som to a asi mesiac som ziadne nemal, ale odvtedy ich mam stale. mali u mna podozrenie na anafylakticky sok, na pohotovosti mi podali hydrocortison, po ktorom sa mi vsak neulavilo, poslali ma akutne k alergologovi, ten mi spravil spyrometriu (ktora bola falosna), diagnostikoval mi ROCHP (ktoru tiez nemam) a zacal som uzivat inhalacne kortikoidy (seretide 250), spolu s antihistaminikami (xyzal) a ventolinom pre pripad zachvatu (ktory nepomohol). Vsetci u mna podorievali, ze mavam bronchospasmy a lekari ma brali ako astmatika, co vsak ale vobec nebola pravda..po tychto liekoch som stratil som chut do jedla, kortikoidy som bral uz 2 tyzden, aj tak som ten pocit a tieto pseudo-zachvaty maval nadalej. aj ked uz mesiac asi ziadne z tychto liekov neuzivam, mam tachykardiu a palpitacie, zistili mi na plucnom, ze ziadne z tychto liekov som nepotreboval, spravili mi NIOX, ktory vylucil akykolvek alergicky zapal a ventilacnu poruchu v plucach. vsetky nalezy na ORL, plucnom, krvne testy okrem benignej hyperbilirubinemie, neurologicke vysetrenie, psychiatricke vysetrenie, interne vysetrenie, vsetko negativne. nakoniec mi endokrinolog na sonografii nasiel zmenenu strukturu stitnej zlazy, ale objemovo je v norme, lieky mi nedal, zevraj cez leto sa to znasa (aj bez toho je mi stale teplo a mam naladu ze chcem kazdemu rozbit hubu). Tvrdil, ze som mohol prekonat tyreoitidu ako obrannu reakciu. Moje tazkosti vsak zacali uz davnejsie bolestami v lavom hypogastriu. Na sonografii mi nasli hranicne zvacsenu slezinu, a tak isto mi spravili kolonoskopicke vysetrenie, ktore bolo negativne. teraz mavam stavy, pri ktorych nedokazem dostat ziadny vzduch a ziaden liek mi nepomohol. okrem ineho mi uz asi posledne 2 roky silno vypadavaju vlasy, to je zevraj tiez znamenie poukazujuce na ochorenie stitnej zlazy. asi vsetci coskoro skapeme ked nikto nevie co to je..

kikoooo

Ja som tym istym presla, mala som pocit, ze pre ten tlak v krku sa raz nenadychnem. je to cisto zo psychickeho povodu, ved sa aj hovoril ze strach mu zvieral hrdlo, no nie? kazdopadne hore hlavu, zadusit sa nemozes, je to len pocit, ale nie je to fyzicky pravda. navsteva psychiatra ti pomoze, pretoze ti da aj slabe tabletky, ktore ta uvolnia a uvidis, ako ti tlak z krku odide. Aj taka unavena nebudes. Drzim ti palce.